Oracle België viert opening van het 1ste Cloud eXperience Center

23 februari 2018

Onder grote publieke belangstelling opende Oracle België zijn gloednieuwe Cloud eXperience Center en ook Belgium Cloud mocht als eerste een kijkje komen nemen.

Alexander De Croo, minister van Digitale Agenda, verrichte in aanwezigheid van genodigden de openingsceremonie van het Cloud eXperience Center.

Vanaf vandaag kan iedereen er de innovatieve technologieën ervaren en zien op welke manier digitale transformatie bedrijven beïnvloedt.

Alexander De Croo, minister van Digitale Agenda en Jan Ronsse, Managing Director Oracle België & Luxemburg openen het nieuwe Cloud eXperience Center

Het Cloud eXperience Center is een innovatieve plek waar visionaire bedrijfs- en technologie-experts anderen inspireren en waar veelbelovende, opkomende cloudtechnologieën gedemonstreerd worden. Blockchain, chatbots, machine learning en artificial intelligence zijn maar enkele van de vele technologieën.

Jan Ronsse, Managing Director Oracle België & Luxemburg, verklaart de filosofie achter het Cloud eXperience Center: “Iedereen heeft het steeds vaker over nieuwe technologieën. Maar het is niet altijd even makkelijk om de impact ervan te vatten, ook al bestaan sommige al enkele jaren. De reden waarom iedereen er vandaag over praat, is dat we nu zo’n enorme hoeveelheid data bereikt hebben dat er slimme computers nodig zijn om al die gegevens te verwerken. Hier komen de voordelen van artificial intelligence aan de oppervlakte. Een ander voorbeeld zijn cryptocurrencies als toepassingsdomein van blockchain.”

Ook wij konden vaststellen dat een aantal toepassingen uit de Cloud tastbaar werden gemaakt in een voor het publiek toegankelijke expositie ruimte. Dankzij een aantal leuke gadgets, zoals dé oplossing voor de dagelijkse files op de Antwerpse ring dankzij Internet of Things technologieën in combinatie met GPS tracking en automatische activatie van drones die bij een ongeluk onmiddellijk ter plaatse kunnen gaan om foto’s van het ongeval te maken, zodat de takeldiensten nog sneller hun werk kunnen doen.

Naast dit gloednieuwe Cloud Experience Center heeft Oracle ook nog aangekondigd dat er 12 extra nieuwe datacenters worden gebouwd. Momenteel heeft men er reeds 21 wereldwijd actief. Dit geeft nog eens extra aan dat menens is voor de Cloud binnen Oracle.

Peter Witsenburg

Peter Witsenburg

Information Security Implementation Lead Manager/Auditor & Data Protection Trainer in how to become GDPR compliant

Pin It on Pinterest

Share This