Ruckus komt met CBRS-band LTE toegangsportfolio

23 februari 2018

Ruckus Networks is een nieuw portfolio overeengekomen met het Amerikaanse Citizens Broadband Radio Service (CBRS). Het gaat daarbij om 3,5 GHz LTE access points (AP’s) en bijbehorende cloud-gebaseerde abonnementsdiensten voor gebruik in bedrijfsnetwerken en netwerken van service providers. De Ruckus LTE-portfolio stelt ondernemingen in staat om private LTE-netwerken in te zetten en zo ​​een hoge kwaliteit (QoS) voor kritieke bedrijfsapplicaties te garanderen. Voor service providers biedt de portfolio een kosteneffectieve LTE voor interne en externe dekking met meer capaciteit voor gebieden met intensief dataverkeer.

Het Amerikaanse CBRS-spectrum wordt toegewezen volgens een gedeeld spectrumschema. Dankzij een historische verschuiving in deze toewijzing, wordt het spectrum beschikbaar gesteld aan een groot aantal entiteiten. De verwachting is dat de efficiëntie van de CBRS technologie nieuwe use cases van organisaties mogelijk maakt, terwijl op unieke wijze de behoefte aan extra mobiele netwerkcapaciteit en bandbreedte wordt aangepakt.

“We verwachten dat de CBRS-markt voor radio-toegangsnetwerken (RAN) tussen 2018 en 2022 tien keer zo groot wordt, met totale RAN-investeringen van zo’n $ 1 miljard,” zegt Stefan Pongratz, senior director van carrier economics en mobile RAN bij Dell’Oro Group. “De CBRS-band verlaagt de toetredingsdrempel en biedt kansen voor een breed scala aan deelnemers om een ​​publiek of privaat LTE-netwerk te exploiteren, gebruikmakend van een gedeeld spectrum. We verwachten een aanzienlijk momentum voor service providers en private LTE  ondernemingen na FCC (Federal Communications Commission) certificering voor CBRS.”

De Ruckus CBRS-band LTE-portfolio bestaat uit:

  • Ruckus Q710 – een 3,5 GHz indoor LTE AP dat dekking biedt voor meer dan 3.000 vierkante meter;
  • Ruckus Q910 – een 3,5 GHz outdoor LTE AP voor stedelijk gebruik en met dekking van meer dan 200 meter;
  • Ruckus cEMS – cloud-gebaseerd elementbeheersysteem (cEMS). De Ruckus cEMS maakt gecentraliseerd beheer van LTE- en WiFi-toegangspunten vanaf één punt mogelijk, ook voor toekomstige gecombineerde LTE / WiFi-apparaten;
  • Ruckus cEPC – cloud-gebaseerde geëvolueerde pakketkern (cEPC), geleverd als een optionele abonnementsdienst die de vereiste kernfunctionaliteit van het LTE-netwerk en abonneebeheer biedt;
  • Ruckus cSAS- cloud-gebaseerde spectrum toewijzing server (cSAS) geleverd als een optionele abonnementsdienst die zorgt voor beschikbaarheid van spectrum volgens de CBRS-vereisten;
  • ARRIS professionele services voor netwerkplanning en -implementatie van service providers.

Clouddiensten zijn beschikbaar als een enkelvoudig gebundeld abonnement of op à-la-carte basis. In combinatie met Ruckus LTE AP’s bieden de drie abonnementsdiensten alle noodzakelijke elementen om een ​​CBRS-band LTE-netwerk te exploiteren.

Private, mobiele en vaste draadloze toepassingen

Betere bedrijfskritieke applicaties mogelijk maken met private LTE
Tegenwoordig moeten organisaties in de Verenigde Staten die LTE willen gebruiken ter ondersteuning van hoge kwaliteitsvereisten voor branchespecifieke toepassingen, ofwel commerciële diensten aanschaffen bij een mobiele netwerkoperator, ofwel particuliere LTE-as-a-service aanschaffen bij een netwerkoperator. Voor het eerst stelt de Ruckus LTE-portfolio zakelijke klanten en Ruckus channel partners in staat om hun eigen LTE-netwerken te implementeren en te beheren om kritieke bedrijfsapplicaties te ondersteunen in sectoren zoals transport, nutsbedrijven, logistiek, gezondheidszorg, productie en hospitality.

Bouwen aan een meer kosteneffectieve mobiele RAN
De implementatie van CBRS-services zorgt voor bijzonder grote kostenefficiency in vergelijking met een traditioneel gelicentieerd spectrum. Als gevolg daarvan biedt het service providers de mogelijkheid om sneller rendement op investering (ROI) te behalen op nieuwe of verbeterde LTE-dekking en capaciteitsuitbreidingen in vergelijking met het gebruik van het traditionele spectrum. Netwerkoperators kunnen de Ruckus LTE-portfolio in zijn geheel gebruiken of kiezen wat ze nodig hebben om hun systemen aan te vullen.

CBRS gebruiken om bestaande draadlijn uit te breiden
Telecom-, kabel- en draadloze serviceproviders die hogere breedbandsnelheden voor thuis willen realiseren, kunnen te maken krijgen met technische, economische en fysieke uitdagingen bij het verlengen van kabel- of twisted pair infrastructuur. De combinatie van de Ruckus LTE-portfolio en de vaste draadloze gateway ARRIS NVG558 stelt providers in staat hun markt te verbreden, installatiekosten te verlagen en nieuwe snelheden en diensten te bieden. Niet morgen, maar nu.

“In CBRS zien we een mogelijkheid het implementatiegemak en het gemak van management-attributen van WLAN naar de wereld van LTE te brengen”, stelt Dan Rabinovitsj, president bij Ruckus Networks, een bedrijf van ARRIS. “We geven de ondernemingen een eenvoudige, kosteneffectieve manier om kritieke toepassingsvereisten aan te pakken die vandaag de dag niet worden geadresseerd, terwijl we een nieuwe tool toevoegen om onze klanten en partners te helpen de onverzadigbare vraag naar bandbreedte te ledigen.”

Pin It on Pinterest

Share This