De vijf voordelen van Cloud

1. Schaalbaar & Flexibel

Klein beginnen en snel groeien. Uw business flexibel inrichten. Uzelf en uw IT-personeel verlossen van de moeilijke vragen bij de start van een project of vernieuwing van uw bedrijf. ‘Welke server heeft u nodig? Wat met uw netwerk en opslagcapaciteit? Geeft de back-up oplossing u wel voldoende zekerheid’? De beste cloudoplossingen bestaan uit een sterk gevirtualiseerde omgeving en zijn dus schaalbaar en flexibel. Extra geheugen, nieuwe schijfcapaciteit of meer rekenkracht ‘huurt’ u slechts als u in een bepaalde periode van het jaar meer capaciteit nodig heeft.

Een voorbeeld? Stel dat u gedurende enkele maanden een campagne wil voeren en daardoor meer bezoekers op uw site verwacht? Dan maakt u uw webserver in die maanden een stukje robuuster om de extra bezoekers op te vangen en nadien ‘schroeft’ u alles weer terug. Idem met de bijhorende abonnementskosten natuurlijk. U betaalt dus enkel voor wat u echt nodig heeft. Cloud groeit met uw onderneming mee. Capaciteitsproblemen kent u niet meer. U betaalt enkel wat u echt gebruikt. U past de Cloud aan! Uw business staat immers centraal.

2. Kostenbesparing

Uw kosten beheersbaar. U hoeft zelf geen dure hardware aan te kopen. U kan uw gekwalificeerd IT-personeel inzetten in functie van uw business en niet om machines up-and-running te houden. Voortaan worden uw ICT infrastructuur investeringen volledig omgezet in Operationele kosten. Bovendien betaalt u enkel voor wat u echt nodig heeft. Dankzij Cloudoplossingen kunnen kosten hand in hand gaan met uw inkomsten en wordt de relatie tussen wat u betaalt en wat u verdient transparanter en beter voorspelbaar.

Uw budget is schaalbaar. Bij dit alles mogen we ook niet vergeten dat uw budget ook schaalbaar is: doordat inkomsten en kosten hand in hand gaan zal het succes van uw plan niet meer bepaald worden door de ICT kosten maar wordt uw ICT de business generator. U bespaart met cloud computing op uw IT kosten. U betaalt per gebruik. Grote investeringen worden operationele kosten.

3. Veilig

Uw data krijgt aandacht. Een datacenter operationeel houden vergt heel wat kennis en kunde en betekent handenvol werk. Een kleine IT groep kan wel eens met een mindere configuratie of een gemiste patch te maken krijgen. De kans dat een cloud provider deze fundamenten goed beheerd is groot. Vele ogen van de klanten en uw collega’s kijken immers mee.

Geef ICT rommel geen kans! U wilt zelf niet bezig zijn met virussen, spam, malware, enz. Dat heeft niets meer met uw eigen bedrijf te maken. Specialisten in datacenters of integratoren bundelen deze kennis op een gezonde manier voor u en maken uw business in de cloud veilig. Uw IT wordt 24/7 bewaakt. Specialisten weten direct wat er aan de hand is en kunnen snel en adequaat handelen.

4. Innovatief

No Stress, No Hassle. Met een Cloud oplossing bent u niet meer afhankelijk van hardware en breder. Uw infrastructuur zorgt niet langer voor eventuele nachtmerries. Het voelt prettig aan dat u als ondernemer niet meer geconfronteerd wordt met een vraag of uw omgeving een beschikbaarheid van 99,98% vereist. U hoort niet meer dat er op iedere 3e zondag van de maand een ‘maintenance window’ nodig is voor volgende patches. Ze is er gewoon altijd en in de meest optimale gezondheid.

Steeds zicht op uw business. Een goede Cloud provider zorgt dat u de mogelijkheden van ICT ontdekt in zijn rapportering en u niet meer op zoek moet gaan naar de uitleg achter de problemen. Hoe kan u meer doen met ICT en focussen op opportuniteiten voor uw groei? U kunt uw automatisering deels uitbesteden. U ligt niet meer wakker van hardware, upgrades en patches. Uw onderneming kan zich focussen op haar core business.

5. Eenvoudig

Uw business ‘draait altijd & overal’. Al uw collega’s kunnen direct en overal inloggen op uw systeem. E-mails beantwoorden, documenten inzien en delen. Agenda’s raadplegen en werken met hun bekende office software, maar ook met uw eigen ERP systeem. Meer rendement per collega, Uw onderneming wordt plaatsonafhankelijk en persoonlijk. Uw data en applicaties zijn altijd en direct bereikbaar. Thuis, op het werk en onderweg.

Just the way I like IT. Het is toch leuk als uzelf en de gebruiker van uw creatie kunnen genieten van uw product en niet meer moeten wakker liggen van het beheer van zijn complexiteit. Dat is de eenvoud die schuilt achter de 4 letterwoorden: DaaS, IaaS, SaaS en PaaS. Cloud IT is eenvoudig in gebruik. Het zijn bouwstenen die schaalbaar en flexibel zijn.

Pin It on Pinterest