Rack PDU fabrikant Geist wordt onderdeel van Vertiv

29 januari 2018

Vertiv neemt de Amerikaanse leverancier van datacenteroplossingen Geist over. Geist levert ondermeer Rack Power Distribution Units (PDU’s) en energie-, koelings-, monitorings- en infrastructuurbeheeroplossingen.

Door Geist in te lijven wil Vertiv zijn positie op het gebied van Rack PDU’s versterken. Vertiv krijgt dankzij de overname de technologieën van Geist in handen, evenals de kanaalpartners van Geist. “Deze overname past in onze strategie om complementaire mogelijkheden toe te voegen om de groei in sleutelmarkten – cloud, colocatie en edge – te versnellen”, aldus Rob Johnson, CEO van Vertiv. “Door het portfolio van Geist toe te voegen, versterken we onze positie in de PDU-markt en voegen nieuwe keuzemogelijkheden voor energiebeheer toe voor onze klanten.”

Brad Wilson blijft activiteiten van Geist leiden

Geist is een Amerikaans bedrijf dat zijn hoofdkantoor heeft gevestigd in Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska. Het bedrijf heeft 250 medewerkers in dienst en wordt geleid door directeur Brad Wilson. Wilson blijft onder de vlag van Vertiv de activiteiten van Geist aansturen en rapporteert hierbij aan Pat Johnson, executive vice president voor geïntegreerde racksystemen bij Vertiv.

Onlangs nam Vertiv al Energy Labs over. Dit in San Diego gevestigde bedrijf richt richt op de productie van directe en indirecte adiabatische oplossingen.

Pin It on Pinterest

Share This