Switch Datacenters lanceert licentiemodel voor zijn datacentertechnologieën

29 januari 2018

Switch Datacenters, een Europese provider van corporate datacenters en colocatiefaciliteiten, lanceert een wholesale Datacenter-as-a-Service programma. Dit programma maakt het mogelijk de uitrol van datacenters op wereldwijde schaal te versnellen.

Het Datacenter-as-a-Service programma biedt organisaties de mogelijkheid om datacentertechnologieën van Switch Datacenters in licentie te gebruiken en een geïntegreerde, full-service datacenterinfrastructuur te implementeren. Het programmapakket voorziet onder andere in een modulaire power infrastructuur, racks en energie-efficiënte koeling met een gecalculeerde pPUE waarde van 1,03 tot 1,06. Het gaat hierbij onder meer om indirect adiabatische koeling-technologieën, modulaire en schaalbare oplossingen voor stroomvoorziening en ‘remote’ datacentermanagement (op maat geleverde Data Center Infrastructure Management (DCIM) software).

OCP-ready, 5 tot 100 MW

Switch Datacenters geeft aan veel tijd te hebben geïnvesteerd in het integreren van de R&D en project-gebaseerde oplossingen in een totaaloplossing. Dit heeft een energie-efficiënt datacenterontwerp opgeleverd met een gecalculeerde pPUE waarde van 1,03 tot 1,06, waarbij geprefabriceerde componenten de time-to-market reduceren. De uiteindelijk te realiseren pPUE is onder andere afhankelijk van het klimaat in de omgeving waar een datacenter wordt gebouwd. De datacenterinfrastructuur in het Datacenter-as-a-Service programma is ‘OPC-ready’, wat betekent dat het geschikt is voor Open Rack systemen en gebaseerd is op Open Compute Project (OCP) principes.

De datacenters die Switch Datacenters via het programma levert worden gebouwd in Nederland waarna deze worden verscheept naar locaties wereldwijd, afhankelijk van de wensen van een klant. Het build-to-suit datacenterontwerp van Switch Datacenters is onder andere al gebruikt voor IBM in Nederland. Het ontwerp is breed inzetbaar en geschikt voor zowel het ontwikkelen van grootschalige datacenters als de implementatie van kleinere datacenters. De potentiële power capaciteit van deze datacenters varieert van 5 tot 100 MW.

Racks, security, remote management

Het nieuw gelanceerde Datacenter-as-a-Service programma biedt een end-to-end oplossing waarbij Switch Datacenters ook de racks en de security technologieën levert voor implementatie on-site. Automatiseringstools voor remote datacenter management maken het mogelijk om datacenters met een beperkte hoeveelheid on-site engineering support te laten draaien. Het programma voorziet indien nodig in de levering van engineering services on-site, bijvoorbeeld om bepaalde kwaliteitsgaranties te geven bij een datacenterimplementatie en klanten operationeel te ontzorgen.

Het Datacenter-as-a-Service programma is gericht op een breed spectrum aan potentiële klanten waaronder cloud services providers (CSP’s), managed services providers (MSP’s), datacentereigenaren/operators, hyperscale datacenter providers en vastgoedeigenaren. Potentiële licentiepartners uit verschillende landen hebben volgens Switch Datacenters al belangstelling getoond voor het Datacenter-as-a-Service programma, waaronder bedrijven uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Dubai, Zweden, en het Afrikaanse continent.

In korte tijd een nieuw datacenter neerzetten

“Ons Datacenter-as-a-Service programma biedt hyperscale datacenter providers, enterprises, cloud services providers en vastgoedeigenaren de mogelijkheid om in korte tijd nieuwe datacenters neer te zetten,” zegt Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters. “Via ons programma zijn organisaties in staat om binnen 3 maanden een datacenter live te krijgen, zelfs een grootschalig datacenter, wat een zeer kort tijdsbestek is. Daarnaast bieden onze technologieën garanties ten aanzien van een hoge operationele efficiëntie en significant gereduceerde operationele kosten.”

Het Datacenter-as-a-Service programma biedt vier opties voor het leveren van de in-huis ontwikkelde en gepatenteerde datacentertechnologieën door Switch Datacenters:

  • Customer Data Center Ownership – een klant verkrijgt het volledige eigendom over het te bouwen datacenter. Een licentie fee is verschuldigd voor het design, koeling technologie patenten, en het onderhoud.
  • Hybrid Data Center Delivery – deze optie voorziet in een gedeeld eigendom en gedeelte verantwoordelijkheden ten aanzien van de te realiseren datacenterbouw. Dit model zou de last wegnemen van hoge investeringen vooraf, omdat Switch Datacenters financieel participeert. Een klant blijft in dat geval overigens zelf de controle houden, terwijl hij gebruik kan maken van de gepatenteerde datacentertechnologieën van Switch Datacenters.
  • Full Service Lease Data Center – deze optie tegen maandelijkse package fee biedt end-to-end datacenterontwikkeling en operationele services met het hoogste services level dat door Switch Datacenters wordt aangeboden. Zonder de gebruikelijke hoge investeringen vooraf, kan een klant meteen gebruikmaken van de professionele datacenterinfrastructuur die wordt geleverd.
  • Cooling and/or Power as a Service – een klant betaalt alleen voor de gepatenteerde koeling-technologieën. Hiermee richt Switch Datacenters zich onder andere op reeds ontwikkelde datacenters en bedrijven die hun datacenteroperaties ‘groener’ willen inrichten middels het implementeren van duurzame en energiebesparende datacentertechnologieën.

Pin It on Pinterest

Share This