Vertiv lijft fabrikant van koelsystemen Energy Labs in

17 januari 2018

Vertiv neemt de Amerikaanse fabrikant van luchtbehandelingssystemen Energy Labs over. Met de overname versterkt Vertiv zijn positie op het gebied van thermisch beheer en koeling.

Energy Labs levert modulaire op maat gemaakte luchtbehandelingsoplossingen voor ondermeer datacenters. Het gaat hierbij om direct en indirecte adiabatische koelsystemen en direct expansie koeling. Het bedrijf is gevestigd in San Diego in de Amerikaanse staat Californië en heeft ruim 900 werknemers in dienst in zowel de Verenigde Staten als Mexico.

Groeistrategie

“Deze overname ondersteunt onze groeistrategie om bedrijven te vinden die zijn afgestemd op onze waarden en ons huidige productaanbod versterken”, aldus Rob Johnson, CEO van Vertiv. “Energy Lab is een goede combinatie, met getalenteerd personeel, innovatieve technologieën en complementerende expertise die ons helpt continu te voldoen aan de behoeften van onze klanten, terwijl wij uitbreiden naar aangrenzende markten.”

“Dit is een spannende stap voor Energy Labs en ik kijk ernaar uit samen te werken met Vertiv om de impact die onze organisaties gezamenlijk hebben uit te breiden”, aldus Ray Irani, directeur van Energy Labs. “De complementaire aard van onze portfolio’s en capaciteiten maken dit een natuurlijke combinatie voor alle betrokken partijen die een grote groeikans biedt voor de business, zeker in het commerciële en industriële segment.”

Pin It on Pinterest

Share This