Oracle koopt cloudbedrijf Aconex

20 december 2017

Oracle neemt Aconex over, een Australisch bedrijf dat een cloud oplossing heeft ontwikkeld waarmee de samenwerking tussen teams binnen bouwprojecten kan worden gestroomlijnd. Oracle betaalt 1,2 miljard dollar voor Aconex en voegt de oplossing van Aconex toe aan zijn Oracle Construction and Engineering Cloud.

De oplossing van Aconex verbindt eigenaren, bouwers en andere teams binnen bouwprojecten. De oplossing geeft gebruikers inzicht in data, documenten en kosten, en helpt deze aspecten te beheren gedurende alle fasen van een bouwproject. De software van het bedrijf wordt door ruim 70.000 organisaties uit meer dan 70 verschillende landen ingezet.

End-to-end oplossing voor projectmanagement en -delivery

Door Aconex in te lijven wil Oracle in een end-to-end oplossing leveren voor projectmanagement en -delivery, die klanten in staat stelt op effectieve wijze bouwprojecten te plannen, bouwen en uit te voeren. “Het op tijd en binnen budget opleveren van projecten is van groot belang voor ieder bouw- en technisch bedrijf”, aldus Mike Sicilia, Senior Vice President en General Manager van de Construction and Engineering Global Business Unit van Oracle.

“De business van Aconex en Oracle zijn een goede, natuurlijke combinatie en zeer complementair op het gebied van visie, producten, mensen en geografie”, aldus Leigh Jasper, oprichter en Chief Executive Officer bij Aconex. “Als medeoprichters van Aconex blijven zowel Rob Phillpot en ik toegewijd aan de business en zijn verheugd over de kans onze collectieve visie op een grotere schaal voort te zetten en de voordelen die deze combinatie voor onze klanten zal opleveren.”

Pin It on Pinterest

Share This