SQS overgenomen door Assystem Technologies

20 december 2017

Assystem Technologies neemt SQS over voor 281,3 miljoen Britse pond, omgerekend ruim 318 miljoen dollar. SQS is gespecialiseerd in software- en systeemtests, kwaliteitsbewaking en digitale transformatie en heeft een vestiging in Utrecht.

SQS

Met de overname verwacht Assystem Technologies haar aanbod op het gebied van software testing solutions, quality assurance en change management support te kunnen diversifiëren en versterken. Daarnaast versterkt het bedrijf zijn geografische aanwezig in met name Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en India (waar SQS AG 1.800 medewerkers heeft). Het bedrijf haalt met de overname van SQS meer kennis in huis met betrekking tot de bank-, assurantie-, distributie- en telecommunicatiesector. Door de overname groeit de Assystem Technologies-groep tot ongeveer 14.000 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 1 miljard euro.

Krachten bundelen

Diederik Vos, CEO van SQS, noemt Assystem Technologies een complementaire organisatie die haar medewerkers en klanten nieuwe kansen biedt. Vos geeft aan dat SQS verder wil groeien en een hoofdrol wil spelen in de snel evoluerende digitale wereld. De overname door Assystem Technologies ondersteunt dit.

Olivier Aldrin, CEO van Assystem Technologies en Managing Director van Bidco, zei: “We zijn opgetogen dat de directie van SQS positief heeft gereageerd op ons voorstel. Door het samengaan van Assystem Technologies en SQS ontstaat een dynamisch, snelgroeiend internationaal bedrijf met een sterkere wereldwijde aanwezigheid en een verbeterd vermogen om innovatieve producten en diensten op de markt te brengen. In dit grotere bedrijf wordt de ervaring van SQS met kwaliteitsbewaking en consultancy in de digitale wereld gecombineerd met de brede productontwikkelingsmogelijkheden van Assystem Technologies. De groep zal bij uitstek in staat zijn om de digitale en fysieke wereld met elkaar te verbinden en kwaliteitszorg van producten en processen te bieden aan zijn zakelijke klanten in een groot aantal landen en markten.”

Pin It on Pinterest

Share This