Arista Networks helpt bedrijven hybride cloud omgevingen te integreren en managen

25 september 2017

Arista Networks lanceert Arista Any Cloud Platform, een oplossing die bedrijven helpt private cloud datacenters en publieke cloud providers te integreren en managen. Hiermee wil het bedrijf de complexiteit en de operationele kosten van hybride cloud omgevingen verminderen. Arista Any Cloud Platform combineert Arista vEOS Router met CloudVision en nieuwe ‘Cloud Tracer’ functionaliteit voor consistente operaties, orchestratie, security en telemetrie in multicloudomgevingen.

AristaArista’s Universal Cloud Networking (UCN) levert bedrijven de basisprincipes voor het vereenvoudigen van netwerktopologieën en -architecturen voor meerdere toepassingen. Steeds meer verticale ‘Places-In-the-Network (PIN’s) silos van legacy organisaties worden vervangen door standaard ‘Places-In-the-cloud (PIC’s). Arista’s UCN levert een consistentere ervaring op en vereenvoudigt het de verplaatsing van workloads van eigen datacenters naar publieke clouds.

Arista EOS

Arista EOS (Extensible Operating System) vormt de basis van het Arista Any Cloud Platform. Dankzij vEOS Router ondersteunt Arista EOS meerdere hypervisor- en cloudplatformen en biedt het klanten een consistent operatingmodel voor Arista datacenternetwerken. vEOS Router breidt bestaande cloud routing stacks uit en biedt nieuwe functionaliteit zoals IPSEC VPN-tunnels voor het veilig verbinden van workloads die binnen multicloudomgevingen worden verwerkt. Verder is vEOS Router geïntegreerd met de API’s van cloudproviders om het implementeren, automatiseren, analyseren en de zichtbaarheid te verbeteren.

Ook Arista’s CloudVision ondersteunt hybride cloudomgevingen. CloudVision zorgt voor de turnkey automatisering, telemetrie en orchestratie van alle benodigde services voor multicloud interconnectiviteit, op basis van een gezamenlijke en enkelvoudige cloudervaring. Netwerkbrede upgrades en rollbacks zijn daarmee volledig schaalbaar te automatiseren, waarmee de kans op downtime door menselijke fouten wordt verlaagd. Daarnaast vereenvoudigen de analysefuncties en visualisatie-apps van CloudVision het correleren van historische events, wat een snellere analyse en oplossing van netwerkproblemen mogelijk maakt. De nieuw toegevoegde Cloud Tracer verbetert de visualisatie en biedt een consistente tracering van alle gebruikte verbindingen in complete hybride cloud omgevingen. Inclusief directe publieke cloud-, datacenterconnecties en verbindingen tussen clouds.

Arista Any Cloud Ecosystem

Het Arista Any Cloud Platform is geschikt voor elke publieke of hybride cloudomgeving, waaronder Amazon Web Services (AWS), het Microsoft Azure cloudplatform, Microsoft Azure Stack, het Google Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure. De ondersteuning daarvan is gekoppeld aan het registreren en valideren van deze oplossingen in de respectievelijke marktplaatsen van de cloudproviders. Dit vereenvoudigt het implementeren ervan binnen bedrijven.

Arista’s Any Cloud Platform ondersteunt ook de Equinix Cloud Exchange, die snelle verbindingen naar ruim 70 cloudproviders biedt. Via de Arista EOS- en CloudVision-integraties kunnen Equinix-klanten dezelfde consistente toolset binnen hun cloudnetwerk gebruiken. Het Arista Any Cloud Platform biedt bedrijven de mogelijkheid een betrouwbare en veilige multicloudervaring te creëren, met dezelfde Universal Cloud Network aanpak voor alle locaties. Dit stelt hun IT-organisaties in staat de beschikbaarheid van decentraal gebruikte services en applicaties in elke cloud, voor alle workloads op elke locatie te verhogen.

Software defined cloud

“Fysiek gescheiden netwerklocaties evolueren naar een software defined cloud”, zegt Brad Casemore, Research Director, Datacenter Networks bij IDC. “Door de adoptie van hybride en multicloudomgevingen voor klanten te vereenvoudigen vergroot Arista’s Any Cloud de operationele consistentie van cloudnetworking.”

De nieuwe onderdelen van het de virtualisatiesoftware, zoals vEOS Router voor hypervisors en cloudplatformen en Cloud Tracer als CloudVision-applicatie, komen in het vierde kwartaal van 2017 beschikbaar.

Pin It on Pinterest

Share This