IBM lanceert oplossing om data fysiek naar de cloud te migreren

22 september 2017

IBM lanceert de IBM Cloud Mass Data Migration. Deze oplossing helpt klanten die naar de cloud willen overstappen data snel te migreren.

Indien een bedrijf besluit over te stappen op de cloud moeten doorgaans grote hoeveelheden data worden gemigreerd. Dit proces kan veel tijd in beslag nemen door netwerkbeperkingen en daarnaast kostbaar zijn.

120TB migreren in zeven dagen

IBM wil met de IBM Cloud Mass Data Migration dit obstakel voor bedrijven wegnemen. Dit apparaat maakt het mogelijk 120TB aan data in zo’n zeven dagen te migreren naar de IBM Cloud Object Storage, zodat deze gebruikt kan worden op het IBM Cloud platform. Het opslagapparaat is ongeveer net zo groot als een koffer en is voorzien van zowel wielen als een uitschuifbare hendel om deze eenvoudig door het datacenter te kunnen bewegen.

IBM Cloud Mass Data Migration (bron: IBM)

Alle data op het apparaat wordt versleuteld met AES 256-bit encryptie. Het storage device maakt gebruik van RAID 6 om zeker te stellen dat data die klanten via de IBM Cloud Mass Data Migration verschepen niet verloren kan gaan. Daarnaast is het apparaat schokbestending om schade aan het opslagmedium in het apparaat te voorkomen.

20% meer opslagcapaciteit

De IBM Cloud Mass Data Migration is overigens niet de eerste oplossing die het mogelijk maakt met behulp van een fysiek opslagapparaat data naar de cloud te migreren. Ondermeer Amazon en Google bieden vergelijkbare oplossingen aan. IBM stelt dat de IBM Cloud Mass Data Migration echter 20% meer opslagcapaciteit biedt dan vergelijkbare oplossingen op de markt.

De IBM Cloud Mass Data Migration is beschikbaar voor 395 dollar per apparaat. Het apparaat is momenteel alleen in de VS beschikbaar, maar IBM kondigt aan het apparaat op korte termijn ook in Europa op de markt te brengen.

Pin It on Pinterest

Share This