Nieuwe generatie R2-apparatuur vergroot snelheid en schaalbaarheid cloudnetwerken

21 juni 2017

Arista Networks introduceert software en hardware voor de R-series platformen, waarmee klanten de snelheid en schaalbaarheid van cloudnetwerken kunnen vergroten. Dankzij een twee keer hogere dichtheid en slechts de helft van het stroomverbruik van andere routers, leveren de nieuwe R-series ruim 150 Tbps voor switch- en routerapplicaties. Gecombineerd met het Arista EOS en Arista’s FlexRoute en AlgoMatch cloudsoftware. De nieuwe 7500R2/7280R2-series zijn direct leverbaar, terwijl het 7516-model in de tweede helft van 2017 leverbaar wordt.

Schaalbaarheid cloudnetwerken vergroten

Sinds de introductie in 2016 van Arista’s 7280R Universal Leaf en 7500R Universal Spine platformen, zijn de eerste stappen gezet richting cloudtransformaties over meerdere routerinfrastructuren. Cloud Providers, Content Delivery Networks (SDN) en Internet Service Providers kunnen nu de volgende fase van hun cloudtransities uitvoeren met de 7500R2-kaarten voor de 7500R-systemen en het 7280R2-platform. Daarmee verbeteren zij de schaalbaarheid, telemetrie, security en routercapaciteit.

Scale up en scale out design

Bij het ontwerpen van cloudnetwerken is het vereist rekening te houden met een scale up design (vergroten van de poortdensiteit) en een scale out design (uitbreiding middels een leaf/spine), om de flexibiliteit te optimaliseren. Met de FlexRoute-verbeteringen in de 7500R2-kaarten en de 7280R2 hybride platformen worden ruim twee miljoen routes in hardware ondersteund. Dit komt overeen met meer dan drie kopieën van de Internet routingtabel. Omdat de Internet routingtabel blijft groeien en ook het aantal IPv6-netwerken toeneemt, kunnen klanten nu investeren in een routingplatform dat zowel de huidige als toekomstige tabellen snel kan verwerken.

Nieuw 7516-model

Arista Networks introduceert tevens een uitbreiding van de 7500R-serie, het 7516-model. Deze schaalt (scale up) tot 576 100G Ethernet-poorten en vormt een ideale basis voor een scale out netwerkontwerp, met een grensverleggende spine-capaciteit tot 15 Petabits per seconde.

Uitbreiding AlgoMatch-software

Arista’s AlgoMatch-software op de 7500R2-kaarten en 7280R hybride platformen is uitgebreid met een snellere sFlow-analyse van routertoepassingen. Gezien de uitdaging die het schalen van de telemetrie naar 100G-snelheden met zich meebrengt, zorgt deze software ervoor dat Arista’s R-serie de beste oplossing is voor hoge dichtheid 100G-toepassingen.

Beveiligingsverbeteringen

Het beveiligen van cloudnetwerken wordt steeds kritischer. Daarom biedt AlgoMatch tevens de mogelijkheid beveiligingspolicies voor de toegangscontrole van routers te implementeren, op basis van zowel ACL als gangbare IPv4 en IPv6-methodes. Met nieuwe MACsec-gebaseerde kaarten voor de 7500R, is ook het verkeer tussen datacenters te beveiligen met sterke 256-bit MACsec-encryptie.

Ethernet Virtual Private Networks

Zonder hinder te ondervinden van oude protocollen biedt Arista een nieuwe aanpak voor laag 2 en laag 3 VPN-oplossingen, met een aanzienlijk betere redundantie, op basis van Ethernet Virtual Private Networks (EVPN) voor MPLS en VXLAN. Deze zijn voor het eerst gedemonstreerd als onderdeel van een interoperabiliteitstest met apparatuur van verschillende fabrikanten, tijdens de MPLS + SDN + NFV World Congress in maart 2017. Deze services in EOS gecombineerd met de verhoogde interne tabellen van de R2-series maken nieuwe routertoepassingen mogelijk voor Internet Exchanges (IX) en Network Functions Virtualization (NFV) cloudoplossingen, voor zowel kabelproviders als 5G mobiele core netwerken.

Nieuwe generatie universal spine- en leaf-platformen

Arista Networks continueert de bekende investeringsbescherming richting klanten met achterwaartse compatibiliteit naar het modulaire 7500R-platform, bij de introductie van de volgende nieuwe 7500R2- kaarten en 7280R2-systemen:

  • 16-slot 7500R-serie met een grensverleggende prestatie- en dichtheidsbenchmark voor een spine tot 15 Petabits en 576 100G-poorten in één systeem, met de flexibiliteit om van 1G te groeien naar 100G en in de toekomst tevens 400G
  • Een 7280R2-systeem met een grotere capaciteit, namelijk 60 x 100G-poorten IEEE 802.3by 25G Ethernet en ruim twee miljoen routes in de hardware
  • Hoge snelheid sFlow-export op zowel de vaste als modulaire systemen
  • Nieuwe oplossingen voor datacenterconnectiviteit, beveiligd met 802.1AE MACsec-encryptie via 36-poorts 100G-kaarten en Coherent 200G DWDM-kaarten met een bereik van ruim 5000 km.

Met deze introducties kunnen klanten legacy platformen gebaseerd op standaard netwerkapparatuur transformeren naar schaalbare, efficiëntere en programmeerbare 100G en 25G-oplossingen.

Netnod en StackPath

“Onze samenwerking met Arista heeft Netnod geholpen een flexibel schaalbare infrastructuur te ontwikkelen, die aanzienlijk meer capaciteit biedt tegen lagere kosten per terabit, in vergelijking met traditionele routeroplossingen”, zegt Lars Michael Jogbäck, CEO van Netnod. “Arista’s 7500R/7280R en EOS ondersteunen ons volgende generatie platform voor het ontwikkelen van grensverleggende IX-services en bieden onze klanten meer connectiviteitsmogelijkheden dan ooit tevoren.”

“Wij hebben Arista’s EOS en de 7500R2 geselecteerd voor een nieuwe edge-architectuur, die de fundering vormt voor ons hyperschaalbare securityplatform”, zegt Wen Temitim, Chief Network Scientist bij StackPath. “Die keuze is gebaseerd op de diepgaande telemetrie, hoge dichtheid 100G, capaciteit van de routertabellen en zowel de stabiliteit als uitbreidbaarheid van Arista’s EOS.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This