Juniper Networks lanceert Cloud-Grade Networking

21 juni 2017

Juniper Networks introduceert innovatieve nieuwe oplossingen die het inrichten van cloud-netwerken drastisch vereenvoudigen. Internetproviders en grote ondernemingen kunnen daarmee sneller dan ooit nieuwe diensten afleveren. Met Cloud-Grade Networking  introduceert Juniper Networking een reeks van innovatieve principes voor het ontwerpen, implementeren en beveiligen van applicaties en diensten. Deze aanpak combineert telemetrie, automatisering en machineleren om ICT-problemen rond cloud-transformatie te minimaliseren.

De voortdurende digitalisering die binnen branches plaatsvindt en de opkomst van gepersonaliseerde cloud-diensten bieden ongekende mogelijkheden, maar gaan ook gepaard met forse problemen. Het netwerkverkeer blijft exponentieel groeien, terwijl de complexiteit binnen de opslag-, netwerk- en ICT-laag toeneemt. Bedrijven hebben hierdoor behoefte aan een kostenefficiëntere en eenvoudigere manier om te voorzien in de vraag van eindgebruikers naar nieuwe applicaties en diensten. Als zij niets aan deze situatie doen, zal die vanuit capaciteits- en kostenperspectief onhoudbaar worden.

Cloud-Grade Networking van Juniper omvat vier basisprincipes: een ‘platform-first’ aanpak, disaggregatie, een Self-Driving Network en vergaande software-defined security. Dankzij nieuwe automatiserings- en orchestration-mogelijkheden is het nu mogelijk om het bereik en de betrouwbaarheid van een carriernetwerk te koppelen aan de controle en gebruiksmogelijkheden van een bedrijfsnetwerk.  Zo wordt het mogelijk om traditionele en gepersonaliseerde diensten te ontwikkelen en daarbij de kosten en complexiteit op veilige wijze terug te dringen met behulp van de oplossing Software-Defined Secure Network.

Het nieuwe servicemodel Junos Node Slicing, dat deel uitmaakt van Juniper’s ‘platform-first’-netwerkaanpak, stelt operators in staat om meerdere diensten of instances op dezelfde router te laten draaien, met elk een afzonderlijk beheerdomein. Dit zorgt voor een drastische reductie van de operationele complexiteit rond het beheer van de applicatiebehoeften van eindgebruikers, in sommige gevallen tot maar liefst 60 procent. Juniper versterkt daarnaast zijn leiderschapspositie op het gebied van netwerkdisaggregatie met zijn nieuwe oplossing Universal Chassis. Operators kunnen hiermee alle routerings- en switching-implementaties binnen hun datacenter en het WAN standaardiseren op een geïntegreerd platform. Dit maakt een einde aan de noodzaak om meerdere platforms binnen het netwerk te certificeren, waardoor het kwalificatieproces met zo’n 50 procent kan worden verkort.

Ten slotte kondigt Juniper Networks nieuwe services en verbeteringen aan voor de Northstar Controller, die aansluiten op de realisatie van zijn Self-Driving Network. Daarin worden telemetrie, workflow-automatisering, DevOps en technologie voor machine learning gecombineerd voor het creëren van een netwerkinfrastructuur met een optimaal reactievermogen, aanpassingsvermogen en uiteindelijk ook voorspellend vermogen.

Pin It on Pinterest

Share This