Ethisch hacker Victor Gevers is spreker op TEDx Veghel

3 april 2017

Op 9 juni wordt voor de tweede maal TEDx Veghel georganiseerd. Een van de sprekers die aan dit event meedoet is ethisch hacker Victor Gevers.

Victor Gevers typeert zichzelf als: vader, partner, bezorgd, ethisch hacker, wereldverbeteraar, internet, cybercrime, vrijetijdloos, maar ook: 5.200 kwetsbaarheden gemeld. Gevers is de tweede aangekondigde spreker van dit event. De eerste is Chief Creative and Innovative Officer van Philips Jeroen Tas.

Overheid

Gevers is in het dagelijks leven werkzaam als innovations manager bij de overheid. Victor maakt zich zorgen over de huidige infrastructuurstatus van het internet. Dagelijks wordt het bedrijfsleven opgeschrikt en ook particulieren zijn steeds vaker het doel. Hackers slaan hun slag, dringen bij bedrijven, banken, accounts binnen en miljoenen, persoonlijke, vaak vertrouwelijke gegevens vallen daarbij in handen van doortrapte criminelen.

Cybernetverzekeringen

Van 2017 wordt verwacht dat cybercrime proportioneel veel gaat groeien en cybernetverzekeringen geen overbodige luxe meer zullen zijn. Victor is een ethische hacker, een bezorgde veiligheids-/IT -specialist die juist wil voorkomen dat bedrijven/accounts gehackt worden. In zijn vrije tijd spoort hij kwetsbaarheden op, meldt deze bij het desbetreffende bedrijf en geeft advies hoe het lek opgelost kan worden. Dit doet hij gratis. Victor neemt de luisteraars mee in de donkere wereld van cybercrime en komt met een vrij sinistere titel: “En toen ging het licht uit”. Gelukkig heeft hij hoop en veel goede ideeën.

TEDx Veghel

De verschillen met de eerste editie van TEDx Veghel zijn ambitieus, meent organisator Ellen Minkels:

  • 500+ live invite-only genodigden versus 100.
  • 20 live sprekers versus 16 12 sprekers uit Veghel, 2 uit Eindhoven en Boxtel versus 1 uit Veghel, 16 uit Nederland, 1 uit Duitsland, 2 uit New York. Alle sprekers zijn echter wel Nederlandstalig en de taal waarin gepresenteerd wordt blijft Nederlands.
  • Koninklijk Bibliotheek als partner met als doel deze dag naar zoveel mogelijk bibliotheken te streamen, waardoor er sprake is van een meer landelijk gebeuren.

Thema kennis

Het thema van het event is ‘kennis’. Bezoekers krijgen een breed programma voorgeschoteld dat tot doel heeft de mensen aan het denken te zetten. Kijk voor meer info over TEDx Veghel op www.tedxveghel.com.

Ethisch hacker Victor Gevers spreekt op TEDx Veghel

Pin It on Pinterest

Share This