Juniper Networks helpt operators om sneller nieuwe cloud-diensten af te leveren

22 maart 2017

Juniper Networks introduceert Open Cloud Interconnect, een uitgebreide datacenter interconnect (DCI)-oplossing waarmee operators sneller nieuwe cloud-diensten kunnen afleveren en het netwerkbeheer vereenvoudigen. De oplossing maakt gebruik van een unieke aanpak die coherente optische innovaties met hoge capaciteit combineert met open en programmeerbare technologieën voor routering, switching, netwerkbeveiliging en virtualisatie. Dit draagt bij aan verbeterde netwerkautomatisering en meer overzicht en grip op gelaagde DCI-netwerken.

Volgens IHS Markit zal de wereldwijde markt voor cloud-diensten voor ICT-infrastructuren en applicaties tussen 2016 en 2020 naar verwachting met 23% groeien en in dat laatste jaar een totaal omzetniveau van 286 miljard dollar bereiken. Bij het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen om van deze groeikansen te profiteren, hebben operators grote moeite met het opschalen van de netwerkcapaciteit, het optimaliseren van netwerkbronnen en het vereenvoudigen van het netwerkbeheer. Deze problemen worden verergerd door het gebruik van niet-open producten die op slechts één netwerkniveau werken. Dit weerhoudt operators ervan om zich aan te passen aan het tempo van cloud-gerelateerde processen. Open Cloud Interconnect van Juniper helpt exploitanten van datacenters om deze problemen de baas te worden met in de praktijk bewezen en veelzijdige oplossingen die gebruikmaken van innovaties van het IP-netwerk tot de fototonische laag. Dit stelt hen in staat om open, schaalbare, veilige en eenvoudig beheerbare DCI-netwerken in te richten.

Open Cloud Interconnect maakt gebruik van brancheleidende technologieën voor routering, switching, pakketoptische netwerken, operationeel beheer en software defined networking (SDN). Operators kunnen hiermee hun datacenter-netwerken inrichten op basis van een open en flexibele aanpak om tegemoet te komen aan de eisen van publieke, private en hybride omgevingen die meerdere clouds omspannen. Open Cloud Interconnect is gebaseerd op dezelfde principes als het recentelijk geïntroduceerde Unite Cloud for the Data Center en het Software-Defined Secure Networks (SDSN)-platform. De oplossing is aanpasbaar aan een divers scala aan netwerkarchitecturen, zodat cloud providers, internetproviders en grote ondernemingen naar behoefte DCI-netwerken kunnen ontwerpen, optimaliseren en beheren.

Open Cloud Interconnect maakt gebruik van diverse technologieën van Juniper, zoals 3D Universal Edge-routers uit de MX-reeksswitches uit de QFX-reeks en Contrail, dat de mogelijkheid biedt om DCI-oplossingen op maat te ontwikkelen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Verbeterde schaalbaarheid voor geavanceerde datacenters en clouds van telecombedrijven: Nieuwe coherente DWDM-lijnkaarten voor de QFX10000 en BTI7800 bieden ondanks hun compacte vormfactor superieure capaciteit en reikwijdte. Functies zijn onder meer:
    • De QFX10000 Coherent DWDM Line Card biedt 1,2 terabit per seconde (Tbps) aan optische capaciteit met zes poorten die elk ondersteuning bieden voor snelheden tot 200 Gbps. De Coherent DWDM Line Card stelt gebruikers van de QFX10000 in staat om voor DCI geoptimaliseerde Ethernet VPN (EVPN)-, VXLAN- en MacSec-beveiliging te combineren met uiterst schaalbare en energie-efficiënte coherente DWDM.
    • De lijnkaart UFM6 voor de BTI 7800-reeks is een nieuwe muxponder/transponder-oplossing met tien configureerbare 10GE/100GE client-poorten en twee DWDM-poorten die elk ondersteuning bieden voor snelheden tot 200 Gbps. De UFM6 zorgt dankzij ondersteuning voor SD-FEC voor verbeterde prestaties van metro-, regionale en lange-afstandsnetwerken tot 2.000 km en is volledig interoperabel met DWDM-lijnkaarten van Juniper en andere leveranciers.
  • Geïntegreerd beheer: Om operators optimaal overzicht en grip op hun netwerk te bieden door middel van open API’s heeft Juniper de mogelijkheden van zijn proNX Service Manager-software uitgebreid met functionaliteit voor het beheer van coherente optische interfaces van routers uit zijn MX- en TPX-reeks, switches uit zijn QFX-reeks en oplossingen voor pakketoptische netwerken uit zijn BTI-reeks. De op YANG gebaseerde integratie van proNX Service Manager en de NorthStar Controller van Juniper zorgt voor verbeterd overzicht en controle op meerdere netwerkniveaus.
  • Professionele diensten: Juniper heeft op basis van zijn diepgaande technische kennis en expertise van het ontwerp, de implementatie en ondersteuning van open netwerken een breed scala aan consulting- en trainingdiensten ontwikkeld die operators helpen met de planning, implementatie en het beheer van Open Cloud Interconnect.
  • Beschikbaarheid: De lijnkaart UFM6 en de verbeterde ProNX Service Manager-software zijn per direct verkrijgbaar. De Coherent DWDM-lijnkaart voor de QFX10000 zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 verkrijgbaar zijn.

Pin It on Pinterest

Share This