Broadsoft- en Metaswitch-certificeringen voor Gigaset pro N510 en N720

18 januari 2017

De N510 en N720 IP PRO van Gigaset pro zijn nu beide geschikt voor gebruik met de cloudgebaseerde unified communications-platformen van Broadsoft en Metaswitch. De N510 doorstond de benodigde tests voor zowel een Broadworks- als een Metaswitch-certificering en is geschikt voor auto-provisioning-inzet op de platforms. De N720, die al over een Broadworks-certificaat beschikte, ontving daarnaast nu ook een certificaat voor auto-provisioning-inzet met Metaswitch.

Om te kunnen voldoen aan de certificeringseisen van Broadsoft en Metaswitch, werden de SIP-telefoons onderworpen aan tweehonderd tot driehonderd verschillende testscenario’s die ze allemaal succesvol moesten doorstaan. De scenario’s variëren van het opzetten van een telefoon- of videogesprek tot meer geavanceerde opties, zoals de mogelijkheid voor het ontvangen van configuratie-updates.

Direct klaar voor gebruik

Dankzij de certificering kunnen eindgebruikers de N510 en N720 IP PRO met de bijbehorende Gigaset pro-handsets probleemloos gebruiken in combinatie met diensten die gebaseerd zijn op de hosted platformen van Broadsoft en Metaswitch. Het enige wat ze hoeven te doen, is de SIP-telefoons aansluiten op het netwerk en de toestellen zijn dan direct klaar voor gebruik. Deze vorm van auto-provisioning staat bij Broadsoft bekend als device management, bij Metaswitch spreekt men van end point packs.

“Dankzij de Broadsoft- en Metaswitch-certificeringen van de N510 en N720 hoeven resellers en distributeurs niet meer bij een klant op locatie langs te gaan om de SIP-telefoons aan te sluiten”, zegt Eric Baremans, Head of Technical Sales bij Gigaset pro. “Ze kunnen nu gewoon het MAC-adres aanmelden bij Broadsoft of Metaswitch en het toestel opsturen naar de eindgebruiker. De toestellen ontvangen dan automatisch de juiste configuratie-instellingen op het moment dat ze worden aangesloten op het netwerk.” 

Certificeringen

De certificeringen werden afgegeven voor de volgende releases:

  • N510 release 238 voor Broadworks Release 21.0/21 sp1
  • N510 release 239 voor Metaswitch Release 9.2
  • N720 release 100 voor Metaswitch Release 9.2

De N720 ontving eerder al een Broadworks-certificering. Gigaset pro werkt momenteel bovendien aan Broadworks- en Metaswitch-certificeringen voor zijn volledige aanbod van producten, en voor de nieuwe lijn van Maxwell-toestellen. Naar verwachting zijn alle telefoons aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 gecertificeerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This