SQS laat community applicaties van klanten testen

17 januari 2017

SQS start met crowd testing voor klanten. Via de nieuwe dienst kunnen klanten een breed scala van applicaties laten testen voor beschikbare apparaten, OS-versies, mobiele netwerken en IoT toepassingen.

SQS

Crowd testing is het uitvoeren van tests door een community, die hier vrijwillig aan deelneemt. Het gaat daarbij niet zozeer om het vinden van fouten, maar om de acceptatie van de applicatie. In de game-industrie is deze vorm van ‘bètatesten’ helemaal ingeburgerd. Spelers willen nieuwe games zo snel mogelijk spelen, en zijn daardoor bereid een beta versie te spelen.

Veel feedback en grote tijdwinst

“Vooral voor grote organisaties met een digitale strategie is crowd testing interessant”, zegt Wilbert van den Bliek, binnen SQS verantwoordelijk voor het project. “Door hun nieuwe applicaties, die in veel verschillende browsers moeten draaien, te laten testen door een openbare of private crowd, krijgen veel feedback over de gebruikerservaringen en kunnen daarmee enorme tijdwinst halen in het online brengen van nieuwe gebruikerssoftware.”

Klanten van de dienstverlener kunnen een eigen platform inrichten en gedurende de hele levenscyclus van het product tests laten uitvoeren. SQS is in staat om binnen een paar dagen een serieuze crowd van testers in te zetten. “Wereldwijd hebben we momenteel 45.000 + gebruiker testers, professionals en UX-specialisten voor on-demand opdrachten”, aldus Van den Bliek. De community groeit per week. Ook kunnen organisaties bijvoorbeeld eerst gebruik maken van het platform voor hun eigen interne medewerkers, een selecte groep klanten en een eigen geselecteerde crowd.

Nieuwe manier van werken

Van den Bliek: “We zijn blij met deze uitbreiding op ons bestaande dienstenportfolio. Voor dit soort werk vervaagt de grens tussen personen en landen. De wereld verandert zo snel en deze service zorgt weer voor een nieuwe en innovatieve manier van werken.”

Pin It on Pinterest

Share This