Pega GenAI Blueprint: snel van concept tot implementatie bij de ontwikkeling van workflow-applicaties met design-thinking

14 februari 2024

Pegasystems, aanbieders van enterprise platforms voor AI-decisioning en workflowautomatisering, lanceert Pega GenAI Blueprint. Deze ontwikkeltool combineert de kracht van generatieve AI met eigen sectorbrede praktijkcases waarmee organisaties hun applicatie-ontwerpproces enorm kunnen versnellen.

Volgens onderzoeksbureau McKinsey mislukt 70% van de transformatieprojecten. Niet vreemd, aangezien traditionele ontwerpprocessen veelal niet zijn gebaseerd op het design thinking principe. Ook worden niet altijd alle betrokkenen binnen een team meegenomen in dit soort transformatieprojecten. Hoewel het gebruik van generatieve AI helpt, ligt de focus vaak vooral op het genereren van nog meer softwarecode in plaats van op het optimaliseren van applicatieworkflows.

Pega GenAI Blueprint versnelt het ontwikkeltraject van idee tot daadwerkelijke implementatie. Het ontwerpt geoptimaliseerde blauwdrukken van applicaties op basis van Pega’s expertise uit verschillende sectoren. Hierin zijn workflowprocessen, datamodellen en integraties opgenomen die in de praktijk het best blijken te werken.

Na een korte beschrijving van het doel van de app, begeleidt de intuïtieve interface gebruikers bij het vaststellen en ontwerpen van de workflow-elementen en legt het alle feedback vast. Het is voor teamleden heel eenvoudig om binnen de app-ontwikkeltool met elkaar samen te werken. Zodra het ontwerp klaar is, kan de blauwdruk direct worden ingevoerd in het Pega Platform waar het wordt omgezet naar een bedrijfsbrede, cloudgebaseerde workflowapplicatie op maat. 

De voordelen van Pega GenAI Blueprint:

  • Flexibel workflow-ontwerp: Pega GenAI Blueprint focust op het optimaliseren van de workflowontwerpen en -beslissingen. Op basis van het doel van de applicatie, stelt Pega GenAI Blueprint het meest optimale ontwerp voor. Dit voorkomt ellenlang overleg hierover met betrokken teamleden. De blauwdrukken omvatten alle fasen en stappen van de workflow, datamodellen en objecten en gebruikerservaringen voor alle workflowpersona’s.
  • Uitgebreide branchekennis: De combinatie van Pega’s enorme hoeveelheid praktijkvoorbeelden van workflows uit sectoren als de financiële en zakelijke dienstverlening, overheid, telecommunicatie met kennis uit Azure OpenAI vormt een goed uitgangspunt voor ieder nieuw applicatie-ontwerp.
  • Teamwork tussen IT-afdeling en gebruikers: Applicatiearchitecten kunnen medewerkers voor elke blauwdruk toegang geven om verschillende workflowfasen aan te passen, toe te voegen, te verwijderen of op te slaan. Ze kunnen ook stappen, datamodellen of gebruikerspersona’s verwerken en deze delen als PDF-documenten. Betere afstemming tijdens de initiële ontwerpfase vermindert fouten en vertragingen in latere bouw- en implementatiefasen.
  • Snelle app-implementatie: Zodra de app klaar is, genereert Pega GenAI automatisch de applicatiestructuur. Ook begeleidt het gebruikers door de laatste stappen zoals het koppelen aan bestaande databronnen en het afronden van de interface-indeling. De blauwdruk is eenvoudig aan te passen en ook na implementatie in Pega Platform kunnen continu verbeteringen worden doorgevoerd.

“Bij het implementeren van een workflow-app komt meer kijken dan alleen het genereren van code. Het begint met een ontwerp, op basis van voorbeelden uit de praktijk en toegespitst op de specifieke behoeften van een organisatie. Als in de beginfase stappen slecht worden uitgevoerd, leidt dit verderop in het proces tot gemiste deadlines en budgetoverschrijdingen. Het voldoet dan niet aan de verwachtingen”, aldus Kerim Akgonul, Chief Product Officer van Pega. “Dit voorkom je met Pega GenAI Blueprint. Alle neuzen binnen een team staan dezelfde kant op en dat versnelt de weg naar een optimaal ontwerp aanzienlijk.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This