Factry lanceert nieuwe connector voor verbeterde gebruikerservaring in Seeq data-analyse software

13 februari 2024

De Gentse IIoT-ontwikkelaar Factry brengt een nieuwe Factry Historian connector uit. Deze is compatibel met de analysesoftware van Seeq en is ontworpen om de gebruikerservaring in de complexe data-analyseprocessen van Seeq te verbeteren.

Steeds meer bedrijven doen een beroep op historiansoftware om diepgaande inzichten te vergaren uit hun productieprocessen. Deze software vergaart data op verschillende momenten en plaatsen in het productieproces, en die informatie helpt processen te optimaliseren. Factry Historian wordt standaard geleverd met Grafana, een uitstekend instrument voor industriële data-analyse en visualisatie. Sommige processen vereisen echter een grondigere procesanalyse. Daarvoor vertrouwt de industrie vaak op Seeq, een geavanceerde softwareoplossing voor het analyseren van productiedata. Factry heeft nu een native Seeq-connector voor Factry Historian ontwikkeld, om de historiansoftware te connecteren met deze analysesoftware.

Een van de eerste gebruikers van de Seeq-connector is Allnex, een internationale producent van industriële coatingharsen en additieven voor coatings en inkten. 

“We zijn blij dat Factry onze nood aan een betere productiedata-analyse begreep”, zegt Diego Gravina, Business Application Analyst en IT-coördinator bij Allnex. “De nieuwe connector is een grote verbetering en maakt onze datavisualisatie helder en gebruiksvriendelijk. Onze vestigingen in Brazilië, Italië en de Verenigde Staten zijn alvast erg tevreden over het resultaat.”

Direct toegankelijk

De integratie van de Seeq-connector zorgt voor enkele concrete praktische verbeteringen. 

Ten eerste is er integratie van maateenheden uit de Seeq-gebruikersinterface. De Seeq-connector zorgt ervoor dat maateenheden correct beschikbaar zijn. De resultaten worden weergegeven in de Seeq-interface en zijn direct toegankelijk voor berekeningen en conversies.Een tweede functie is de mogelijkheid om de assetstructuur van Factry Historian te gebruiken binnen Seeq, een voordeel van tegenover vlakke gegevensstructuren. Met behulp van de connector kunnen gebruikers deze hiërarchie in Seeq gebruiken, wat een georganiseerde aanpak biedt bij het navigeren door talloze datapunten.

Productiegebeurtenissen analyseren

Voor gebruikers van Factry Historian Advanced brengt de integratie van de Event Module praktische functionaliteit naar de Seeq-interface. Gebeurtenissen, in Seeq weergegeven als capsules, zijn tijdgebonden gebeurtenissen die zijn opgeslagen in de onderliggende relationele database van Factry Historian. De connector brengt deze gebeurtenissen naar Seeq en biedt een praktische manier om productiegebeurtenissen te detecteren en analyseren, zoals batches, recepten en gemiddelde temperaturen.

“We houden bij Factry de vinger aan de pols bij wat er leeft in de sector en engageren ons om zo compatibel mogelijk te zijn met relevante technologiepartners. De integratie met Seeq is daar het recentste voorbeeld van”, besluit Jeroen Coussement, CEO en oprichter van ​ Factry.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This