Cloudflare neemt BastionZero over en verrijkt Cloudflare One met toegangsbeheer op basis van zero trust-infrastructuur

31 mei 2024

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf. 

Zero trust-beveiliging

In combinatie met de bestaande Cloudflare One-functies, biedt de overname van BastionZero aan IT- en securityteams zero trust-beveiliging voor servers, Kubernetes-clusters, databases en andere infrastructuur. Cloudflare’s oplossing voor de vervanging van VPN door apps en netwerken wordt hierdoor uitgebreid met infrastructuurbronnen. Het resultaat is dat securityteams het beheer van nog meer onderdelen van hun hybride IT-omgeving kunnen centraliseren. Tegelijkertijd kunnen ze via standaard zero trust-procedures ervoor zorgen dat DevOps-teams productief en veilig blijven.

Bij traditionele beveiligingsoplossingen met een virtual private network (VPN), krijgen ontwikkelaars en systeemarchitecten te veel en te lang toegang tot gevoelige systemen van een bedrijf, zoals de servers en databases. In een wereld waarin mensen hybride werken, is deze aanpak te duur, te riskant en achterhaald. Dit belemmert de veilige implementatie van nieuwe systemen en de mogelijkheid om snel te reageren op een zakelijke omgeving die voortdurend verandert.

Door de technologie van BastionZero aan Cloudflare One toe te voegen, krijgen IT-teams die hybride en op afstand werken remote toegang tot hun meest kritieke assets, met als gevolg:

  • Betere beveiliging: de noodzaak voor en het risico van oude wachtwoorden en inloggegevens verdwijnt, aangezien het nog makkelijker is geworden om de principes van zero trust voor veilige systeemtoegang te volgen. 
  • Betere naleving beleid: just-in-time-toegang voor iedereen die toegang tot kernsystemen en servers probeert te verkrijgen, zoals ontwikkelaars en systeembeheerders. Ook als ze op afstand werken en met inachtneming van gecentraliseerde beleidsmaatregelen met identiteitslogging.
  • Betere controle: individuen krijgen met just-in-time-beleidsopties alleen toegang tot informatie en systemen als ze die nodig hebben.
  • Minder complexiteit: de noodzaak voor verouderde tijdelijke beveiligingspatches tussen systemen (bijv. jump-hosts) verdwijnt en toegang tot een complexe infrastructuur wordt sneller gegeven dankzij de beleidsregels en waarneembaarheid.

“De manier van werken is ingrijpend veranderd, omdat werknemers verwachten overal en op elk apparaat te kunnen werken. Er is geen goede reden waarom teams die de belangrijkste systemen van een bedrijf beheren niet over dezelfde flexibiliteit beschikken”, zei Matthew Prince, medeoprichter en CEO van Cloudflare. “Door BastionZero in Cloudflare One te integreren, bieden we IT-teams veilige toegang tot de meest kritieke processen van een organisatie, waar ze zich ook bevinden. Miljoenen organisaties overal ter wereld vertrouwen op Cloudflare om hun systemen en gegevens te beschermen, zodat zij zich op hun bedrijf en klanten kunnen concentreren. De toevoeging van BastionZero is nog een manier waarop we onze klanten beschermen zoals niemand anders dat kan.” 

“Schaalbare, veilige remote toegang tot bedrijfsservers en andere infrastructuur is cruciaal voor elk IT- en ontwikkelaarsteam”, aldus Sharon Goldberg, medeoprichter en CEO van BastionZero. “Maar oplossingen die bedrijven zelf hebben ontwikkeld, leiden steeds vader tot beveiligingsrisico’s en hogere bedrijfskosten. Dankzij deze overname integreren we de unieke cryptografische aanpak van eenvoudige, wachtwoordloze toegang tot infrastructuur in het grootste secure access service edge (SASE)-netwerk ter wereld. We zijn er trots op dat we nu onderdeel zijn van Cloudflare, zodat we bedrijven zero trust-toegang kunnen bieden tot de meest kritieke assets van hun infrastructuur. Oppenheimer & Co. Inc. trad voor deze transactie op als financieel adviseur van BastionZero.

Cloudflare One

Cloudflare One is in 2020 gelanceerd en nu een van de snelst groeiende platforms voor secure access service edge (SASE) en security service edge (SSE)-services ter wereld. Bedrijven overal ter wereld vertrouwen op Cloudflare One om ervoor te zorgen dat alleen de juiste werknemers op het juiste moment toegang tot de juiste interne systemen en gegevens krijgen, met een minimum aan extra werk voor de werknemers. Dankzij deze overname kan Cloudflare haar cloudbeveiligingsfuncties op de SASE-markt verder uitbreiden. 

Cloudflare One is een essentieel onderdeel van Cloudflare’s connectivitscloud die organisaties in staat stelt meer IT-beveiligingstools op een enkel platform te zetten. Het vereenvoudigt de implementatie van veilige toegang tot al hun bronnen, van ontwikkelaarstoegang tot technische infrastructuur en cloudservices die constant worden uitgebreid.

Gartner zegt over deze markt: “De komende vijf jaar zal de markt voor secure access service edge met een jaarlijks percentage van 29% groeien. In 2027 is deze markt meer dan 25 miljard US dollar waard. De SASE-producten die kopers zullen gebruiken, zijn ofwel single-vendor of dual-vendor.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This