Vlaamse Regering en Cisco lanceren innovatieprogramma om economische groei en duurzaamheid te stimuleren

30 mei 2024

De Vlaamse Regering en Cisco kondigden vandaag een samenwerking aan om de digitale innovatie en groei in de regio verder te ontwikkelen met Cisco’s Country Digital Acceleration (CDA)-programma. Met het gezamenlijke initiatief willen de partners de digitale infrastructuur van Vlaanderen versterken, de cyberveiligheid verhogen en digitale vaardigheden van de beroepsbevolking aanscherpen.

“Onze ambitie is om met onze digitale burgerdiensten in Vlaanderen tot de top 5 van Europa te behoren. Duurzaamheid, cyberveiligheid en de opleiding van medewerkers blijven belangrijke prioriteiten voor de komende jaren. Met dit CDA-programma bundelen we onze krachten over de publiek-private grenzen heen en ik kan niet wachten om de resultaten ervan te zien”, zegt Jan Jambon, minister-president van Vlaanderen.

Met deze nieuwe publiek-private samenwerking heeft Cisco nu CDA-programma’s lopen in 50 landen. CDA is een wereldwijd initiatief dat de overheid, de technologiebranche en de academische wereld samenbrengt. Het programma is ontworpen om duurzame, veilige en inclusieve gemeenschappen te bouwen, aangedreven door ethische en innovatieve technologische oplossingen. 

Binnen het kader van het CDA-programma zullen Cisco en de Vlaamse Regering zich richten op verschillende belangrijke doelen, waaronder:

  • Het gebruik van duurzame IT-oplossingen
  • De cyberbeveiligingsmaatregelen versterken om kritieke infrastructuur, informatiesystemen en onlinediensten te beschermen tegen cyberdreigingen.
  • De IT-scholing en cyberweerbaarheid van Vlaamse overheidsmedewerkers ondersteunen door Cisco Networking Academy-modules voor digitale vaardigheden te integreren met opleidingsprogramma’s voor ambtenaren

“Cisco’s Country Digital Acceleration-programma is een digitale en technologieboost die we dankzij een uitgekiend onderwijsprogramma op grote schaal doortrekken. Het ondersteunen van de Vlaamse overheid op haar weg naar duurzame, veilige digitalisering is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het digitale ecosysteem dat elke sector en gemeenschap in België ten goede komt”, aldus Chris Reeves, Vice President Country Digitization Cisco EMEA.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This