Dynatrace versterkt cybersecurity-aanbod met overname van Runecast

29 mei 2024

Dynatrace heeft de overname van de cybersecurity-specialist Runecast afgerond, een bedrijf gevestigd in Brno, Tsjechië. Runecast, bekend om zijn oplossingen voor automatische beoordelingen van kwetsbaarheden en nalevingscontroles in hybride en multicloud-omgevingen, zal haar technologieën integreren in het Dynatrace-platform.

Opgericht tien jaar geleden door een team afkomstig uit Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Kirgizië en Servië, heeft Runecast een redelijk solide positie opgebouwd binnen de wereldwijde cyberbeveiligingsindustrie. Het bedrijf bedient een internationaal klantenbestand waaronder banken, zorgorganisaties en financiële instellingen.

Stanimir Markov, medeoprichter van Runecast, deelde zijn enthousiasme over de fusie: “Deze samenwerking is een perfecte match van visie en technologie. Het stelt ons in staat onze oplossingen op wereldwijde schaal uit te rollen terwijl we voorop blijven lopen in cybersecurity innovatie.”

Runecast’s technologie helpt klanten meer dan 95% van de configuratienalevingscontroles voor de meeste nalevingsnormen te automatiseren. Tot hun klanten behoren onder meer MSD, Sports Direct en een aantal ziekenhuizen van New York. JN Data, een Deens centrum voor IT-operaties en technologie, vertrouwt ook op Runecast voor het beheer van kwetsbaarheden en continue naleving van de PCI DSS-nalevingsstandaard.

Markov zal aanblijven als directeur van Runecast binnen Dynatrace, waarbij hij zich zal richten op een integratie en toekomstige innovaties binnen het bedrijf. “Het is een spannend nieuw hoofdstuk, zowel persoonlijk als professioneel”, voegt hij toe. “Ik kijk uit naar het bijdragen aan ons gezamenlijk succes.”

Deze overname is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Dynatrace en Runecast, maar versterkt ook de positie van Brno als een hub voor cybersecurity-innovatie. De regio heeft internationale investeringen en aandacht getrokken met bedrijven zoals AVG Technologies (nu Gen Digital), Flowmon Progress, Threatmark, Whalebone en Safetica. Met de recente acquisitie van Runecast door Dynatrace wordt deze reputatie verder verstevigd, wat wijst op een veelbelovende toekomst voor de regio in de hightech industrie.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This