Nieuwe Dell PowerEdge servers ondersteunen workloads van het datacenter tot de edge

15 mei 2024

Dell Technologies breidt zijn serverportfolio uit met prestatie- en efficiëntie-upgrades voor Dell PowerEdge-producten. Deze servers vertegenwoordigen de nieuwste generatie serverinnovatie voor de grootste en kleinste klanten van Dell.

Deze nieuwe Dell PowerEdge-servers zijn gebouwd met veelzijdigheid in het achterhoofd en bieden efficiënte configuraties die de activiteiten vereenvoudigen voor organisaties, waaronder CSP’s, eigenaren van kleine bedrijven en organisaties die aan de edge opereren. Dankzij prestatieverbeteringen op de nieuwe servers beschikken klanten over de rekenkracht om een reeks workloads aan te kunnen.

“Onze klanten willen graag onze nieuwste servers om meer rekenintensieve workloads uit te voeren en tegelijkertijd het vermogen en de uitstoot te beheersen”, zegt Travis Vigil, senior vice president, Infrastructure Solutions Group Product Management, Dell Technologies. “Dit bouwt voort op onze dertig jaar ervaring waarbij Dell PowerEdge de ruggengraat van de IT-infrastructuur is geweest, klanten heeft geholpen zich aan te passen aan de veranderende zakelijke behoeften en workloads in edge-, core-datacenters en de cloud heeft ondersteund.”

Verbeterde prestaties en efficiëntie voor cloud service providers

Nieuwe Dell PowerEdge R670 CSP Edition- en R770 CSP Edition-servers bieden cloud service providers optimale prestaties voor high-performance computing, inclusief high-density en schaalbare cloud workloads zoals virtualisatie en data-analyse. Bovendien kunnen klanten via het Dell Early Access Program deze nieuwe serverontwerpen evalueren, zodat CSP’s de productie vanaf de eerste dag van beschikbaarheid kunnen opschalen.

Deze servers zijn ontworpen met Smart Cooling-technologie, zijn energiezuinig en passen zich op intelligente wijze aan veranderende omgevingen aan. De compacte vormfactor met I/O aan de voorkant voor onderhoud in koude gangpaden en de veelzijdige configuraties maken deze servers eenvoudiger te implementeren en te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor gespecialiseerde datacenters.

Door de Intel Xeon 6 Efficient core-processor als eerste op de markt te brengen, zullen klanten tot 2,3x meer prestaties per rack zien vergeleken met de vorige generatie. (1) Deze servers zijn uitgerust met Dell Open Server Manager, gebouwd op OpenBMC om het beheer in een open ecosysteem voor grote, heterogene omgevingen te vereenvoudigen.

Deze nieuwe CSP Edition-servers markeren het debuut van de Data Center – Modular Hardware System (DC-MHS)-architectuur in het Dell PowerEdge-portfolio. Deze DC-MHS-specificatie ondersteunt een eenvoudigere serverintegratie in de bestaande infrastructuur door servers te standaardiseren, waardoor het ontwerp en de keuze voor de klant worden verbeterd. DC-MHS is onderdeel van het Open Compute Project en is een samenwerking tussen zes bedrijven, waaronder Dell Technologies en Intel, gericht op het herontwerpen van hardwaretechnologie om datacenters, edge- en bedrijfsinfrastructuur interoperabeler te maken.

“Intel is verheugd om samen met Dell Technologies voorop te lopen bij onze ontwikkeling van de nieuwste generatie Intel Xeon 6-processors, waardoor klanten in verschillende sectoren snel en naadloos de belofte van efficiënte rekenkracht met hoge dichtheid voor AI-datacenters van de toekomst kunnen waarmaken”, aldus Ryan Tabrah, Vice President & General Manager van Intel Xeon Efficient-core Products, Intel Corporation.

Kleinere voetafdruk, dubbele prestaties

De Dell PowerEdge T160- en R260-servers bieden compact computergebruik voor kleine bedrijven en externe kantoren die op zoek zijn naar krachtige, compacte configuraties. Met bijna de helft van de fysieke voetafdruk (42%) biedt de stapelbare T160 een lagere ecologische voetafdruk dankzij het toegenomen gebruik van duurzame materialen, waaronder een ongeverfd metalen chassis. De server is tot 23% energiezuiniger vergeleken met de vorige generatie. (2) De R260 heeft ook een kleinere fysieke voetafdruk (24%), waardoor hij een stuk veelzijdiger kan worden ingezet.

Beide servers zijn uitgerust met Intel Xeon E-2400-processors, die dubbele prestaties bieden vergeleken met de vorige generatie.(3) De T160 is ideaal voor organisaties die realtime gegevensverwerking willen uitvoeren op near-edge-installaties. De R260 werkt goed voor het implementeren van near-edge virtualisatie, waardoor de latency tot 50% wordt geminimaliseerd.(4) Voor degenen die in zware omgevingen werken, zijn de T160 en R260 uitgerust met filterranden, die de interne hardware beschermen tegen stof- en vetdeeltjes, waardoor een onbelemmerde luchtstroom wordt gegarandeerd voor betere prestaties en akoestiek.

“Technologie die de energie-efficiëntie en infrastructuurdichtheid maximaliseert zonder de prestaties in gevaar te brengen, is van cruciaal belang voor moderne, duurzame datacenteractiviteiten”, zegt Kuba Stolarski, research vice president van IDC Enterprise Infrastructure Practice. “Het portfolio van Dell biedt organisaties van elke omvang innovatieve serveroplossingen om aan hun duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen en tegelijkertijd het beheer te vereenvoudigen en de prestaties te verbeteren met de huidige generatie technologie.”

De Dell PowerEdge R670 CSP Edition en R770 CSP Edition zullen vanaf juli wereldwijd beschikbaar zijn voor gekwalificeerde cloud service providers, waarna de algemene beschikbaarheid binnenkort zal volgen.

  • De Dell PowerEdge T160 zal vanaf mei wereldwijd verkrijgbaar zijn.
  • De Dell PowerEdge R260 zal vanaf mei wereldwijd verkrijgbaar zijn.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This