Toshiba demonstreert Nearline HDD’s met capaciteit van meer dan 30 Terabyte

16 mei 2024

Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation heeft met succes opslagcapaciteiten van meer dan 30TB bereikt met twee harde schijven (HDD’s) op basis van Heat Assisted Magnetic Recording (HAMR) en Microwave Assisted Magnetic Recording (MAMR). Dit zijn twee zogeheten demonstratieschijven die bedoeld zijn om nieuwe opnameformaten uit te testen.

HAMR verhoogt de schrijfcapaciteiten door het schijfmateriaal lokaal te verhitten met een near-field laser. Toshiba bereikte 32TB op 10 schijven met behulp van Shingled Magnetic Recording (SMR) – een technologie die datatracks gedeeltelijk overlapt om de areale dichtheid en de totale opslagcapaciteit per schijf te vergroten. Toshiba is van plan om in 2025 testexemplaren van HDD’s van 28 – 30TB met HAMR-technologie te gaan verschepen.

De andere technologie is MAMR, die microgolven gebruikt om de magnetische opnamemogelijkheden te verbeteren. Toshiba was de eerste die de effectiviteit ervan demonstreerde en begon in 2021 met de massaproductie van schijven van de eerste generatie. Toshiba bereikte een capaciteit van 31TB door 11 schijven te stapelen, gebruikmakend van SMR-technologie, en door signaalverwerking te verbeteren.

Deze nieuwe prestaties zijn mogelijk gemaakt door jarenlange nauwe samenwerking met Resonac Corporation, een fabrikant van HDD-media, en TDK Corporation, een fabrikant van HDD-koppen. Toshiba en zijn samenwerkende partners zijn toegewijd aan het blijven ontwikkelen van zowel HAMR- als MAMR-technologieën om hogere capaciteit HDD’s te leveren die voldoen aan de groeiende opslagbehoefte van de cloud en datacenters.

Larry Martinez-Palomo, Vice President en Hoofd van de Storage Products Division bij Toshiba, legt uit: “Toshiba ontwikkelt gelijktijdig toekomstige generaties van hoge capaciteit HDD’s met zowel HAMR- als MAMR-technologieën. Massaproductie van harde schijven met HAMR zal beginnen na voltooiing van de validatiefase. In de tussentijd zal Toshiba blijven voldoen aan de vraag naar hoge capaciteit, hoge betrouwbaarheid opslagapparaten met harde schijven die gebruik maken van de bewezen MAMR-technologie.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This