Red Hat Summit Denver: Red Hat OpenShift AI breidt de flexibiliteit van AI uit naar de hybride cloud

8 mei 2024

Red Hat lanceert nieuwe updates in Red Hat OpenShift AI, een open platform voor AI en ML gebouwd op Red Hat OpenShift. De oplossing laat bedrijven toe AI-applicaties op schaal te ontwikkelen en uit te rollen in de hybride cloud. De aankondiging onderstreept Red Hats AI-visie, waarin klanten vrije keuze krijgen, van hardware, over diensten, tot tools, zoals Jupyter en PyTorch. De laatste updates aan het open source, flexibel OpenShift platform laten bedrijven toe sneller te innoveren, productiever te zijn, en generatieve en predictieve AI-modellen te verwerken in de dagelijkse activiteiten. 

Betrouwbaar AI-platform

Bedrijven lopen vaak tegen uitdagingen aan wanneer ze AI-modellen in productie brengen. Denk maar aan hoge hardware kosten, bezorgdheden over data privacy en het gebrek aan vertrouwen bij het delen van gegevens met SaaS-modellen. GenAI verandert razendsnel, en veel organisaties hebben moeite om een betrouwbaar AI-platform te bouwen dat on-premise of in de cloud kan draaien. Volgens IDC zullen veel bedrijven hun bestaande applicatie- en data-omgevingen moeten moderniseren om AI succesvol te kunnen gebruiken. Voor Red Hat moeten AI-platformen de flexibiliteit bieden om mee te groeien met bedrijven. 

Red Hats AI-strategie zorgt voor flexibiliteit in de hybride cloud, laat bedrijven toe hun modellen te verbeteren met klantengegevens, en biedt de keuzevrijheid van hardware en software accelerators. Red Hat OpenShift AI bouwt voort op de laatste innovaties in AI/ML en ondersteunt een uitgebreid AI-partnerecosysteem. 

De functionaliteiten van de laatste versie van Red Hat OpenShift AI (versie 2.9) zijn onder andere:

– Modellen bedienen in de edge, AI-modellen uitrollen op verafgelegen locaties

– Verbeterde bediening van modellen met de mogelijkheid om meerdere servermodellen te gebruiken voor predictieve en GenAI

– Gedistribueerde workloads met Ray, een raamwerk om AI-workloads te versnellen

– Betere ontwikkeling van modellen via werkruimtes en workbench images

– Monitoring van modellen met visualisaties, beter zicht op hoe AI-modellen draaien

– Nieuwe accelerator profielen om verschillende types hardware accelerators in te stellen voor specifieke workloads

Bedrijven in verschillende industrieën zoals AGESIC en Ortec Finance verkennen al OpenShift AI voor hun AI-innovatie en groei.  

De cloud is hybride. AI ook

Al 30 jaar is open source de drijvende kracht van innovatie. Ook Red Hat speelde zijn rol, met RHEL in de jaren 2000 en later Red Hat OpenShift voor containers en Kubernetes. Vandaag gaat Red Hat door met AI/ML in de hybride cloud. AI-projecten kunnen gedraaid worden waar de data zich ook werkelijk bevindt. Red Hat kijkt naar datasoevereiniteit, compliance en operationele integriteit. De consistentie van Red Hats platformen over alle omgevingen heen, is cruciaal voor AI-innovatie. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This