EQT neemt API- en IAM-specialist WSO2 over

8 mei 2024

WSO2 heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om overgenomen te worden door private equity-firma EQT. WSO2 levert onder andere open-source API-beheer-, integratie- en identiteits- en toegangsbeheerproducten.

“We zijn verheugd om samen te werken met EQT als we beginnen aan de volgende fase van WSO2’s reis”, zegt Dr. Sanjiva Weerawarana, CEO en oprichter van WSO2. “Met de steun en expertise van EQT zijn we goed gepositioneerd om onze innovatieagenda te versnellen, onze wereldwijde aanwezigheid uit te breiden en bedrijven te blijven helpen zich te ontwikkelen in de digitale economie.”

Sinds de oprichting in 2005 biedt WSO2 software waarmee organisaties digitale ervaringen kunnen leveren. Vandaag de dag biedt het platform van WSO2 een complete set oplossingen op het gebied van integratie, API-beheer, identity & access management (IAM) en applicatieontwikkeling. Duizenden organisaties, waaronder honderden van ‘s werelds grootste bedrijven, topuniversiteiten en overheden, vertrouwen op WSO2’s cloud native software as a service (SaaS) en open-source aanbod om hun digitale initiatieven te stimuleren – het uitvoeren van 60 biljoen transacties en het beheren van meer dan een miljard identiteiten per jaar. 

Met EQT als nieuwe partner bevestigt WSO2 zijn commitment aan het leveren van innovatieve oplossingen die inspelen op de veranderende behoeften van moderne bedrijven.

Vooruitkijkend: “WSO2 blijft zich richten op het stimuleren van klantsucces, het bevorderen van samenwerking binnen de gemeenschap en het leveren van innovatieve software die nieuwe mogelijkheden biedt voor het creëren van waarde voor organisaties wereldwijd”, voegt Weerawarana toe.

Hari Gopalakrishnan, Partner in het adviesteam van EQT Private Capital Asia, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met WSO2, omdat WSO2 klanten in verschillende sectoren helpt om hun digitale transformatie te stimuleren en hun operationele veerkracht te verbeteren. Wij zijn van mening dat WSO2 goed gepositioneerd is om te profiteren van langetermijntrends zoals digitale transformatie en de toenemende toepassing van generatieve AI en we zijn ervan overtuigd dat we gebruik kunnen maken van EQT’s bewezen software-playbook voor waardecreatie om de sterke groei van WSO2 verder te versnellen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This