Digital Realty host NVIDIA-supercomputer in Denemarken

9 april 2024

Digital Realty zal een van de krachtigste AI-supercomputers ter wereld hosten in zijn AI-ready datacenter in het Deense Kopenhagen. Dankzij deze samenwerking, aangevoerd door de Novo Nordisk Foundation en het Export- en Investeringsfonds van Denemarken (EIFO), krijgen onderzoekers uit de Deense publieke en private sector toegang tot een geavanceerde AI-supercomputer die wordt aangedreven door NVIDIA. Daarnaast krijgen de onderzoekers toegang tot softwareplatforms, training en expertise van NVIDIA.

De ultramoderne NVIDIA DGX SuperPOD supercomputer is uitgerust met 191 NVIDIA DGX H100 systemen. Die integreren meer dan 1.500 NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s en zijn onderling verbonden met behulp van het NVIDIA Quantum-2 InfiniBand netwerkplatform. De DGX SuperPOD bevat ook NVIDIA AI Enterprise software voor voorgetrainde modellen, geoptimaliseerde frameworks en versnelde data science softwarebibliotheken. De geavanceerde, AI-ready infrastructuur van Digital Realty zal de basis vormen voor dit krachtige systeem. Hierdoor kan het National Center for AI Innovation – gevormd door de samenwerking – in Denemarken onderzoek en innovatie versnellen op verschillende gebieden zoals gezondheidszorg, biowetenschappen en klimaatonderzoek.

Chris Sharp, Chief Technology Officer bij Digital Realty: “Digital Realty loopt voorop in het vormgeven van de digitale toekomst en overstijgt de pure infrastructuurontwikkeling. Onze focus op het aanbieden van ultramoderne, AI-ready infrastructuur, is niet alleen bedoeld om AI-adoptie te versnellen, maar om effectief te pionieren in de volgende golf van innovatie. Digital Realty wil meer zijn dan slechts een ontmoetingsplaats voor AI; we streven ernaar het centrum voor privé-AI te worden. Een hub waar bedrijven en gegevens samenkomen, waar wetenschappelijke doorbraken worden gerealiseerd, industrieën worden getransformeerd en waar de toekomst wordt gevormd door de synergie van technologie en verbeelding.”

Dat Digital Realty voluit gaat voor het ondersteunen van AI-integratie, blijkt uit enkele recente initiatieven. Zo introduceerde het bedrijf vorig jaar zijn high-density colocatieoplossing op PlatformDIGITAL, het wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty, gericht op het wegnemen van barrières en het faciliteren van AI-adoptie door bedrijven wereldwijd. Bovendien was Digital Realty’s KIX13 datacenter in Osaka, Japan, het eerste datacenter wereldwijd dat werd gecertificeerd voor NVIDIA DGX H100, als onderdeel van het ‘NVIDIA DGX-Ready Data Center’-programma.

“We zijn verheugd om samen te werken met Digital Realty”, zegt Mads Krogsgaard Thomsen, Chief Executive Officer van de Novo Nordisk Foundation. “Met hun staat van dienst op het gebied van operationele excellentie en duidelijke toewijding voor duurzaamheid zijn zij de ideale partner om de supercomputer te hosten en dit spannende initiatief vooruit te helpen.”

De supercomputer zal worden gehuisvest in een van de meest ultramoderne datacenters van Digital Realty in Kopenhagen. Dit datacenter wordt sinds 2020 aangedreven door 100% hernieuwbare energie. Digital Realty heeft wereldwijd meer dan een gigawatt aan hernieuwbare energie onder contract en ondertekende het EU-klimaatneutrale datacenterpact. Zo verplicht het zichzelf om al zijn Europese datacenters tegen 2030 koolstofneutraal te krijgen.

Deze samenwerking tussen Digital Realty, de Novo Nordisk Foundation, EIFO en NVIDIA markeert een belangrijke mijlpaal in het Deense onderzoek- en innovatielandschap rond AI. Door toegang te bieden tot AI-infrastructuur en -expertise van wereldklasse wil het National Center for AI Innovation baanbrekende ontdekkingen stimuleren en innovatieve oplossingen ontwikkelen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This