HUDstats gaat van OpenAI naar Amazon Bedrock om storytellingover e-sports te verbeteren

9 april 2024

In de afgelopen tien jaar is e-sports uitgegroeid tot een miljardenindustrie: met tientallen competities, duizenden atleten, teams, franchises en een groeiende fancultuur. In deze wereld is inspirerende storytelling – net als in de wereld van fysieke sport – de sleutel tot succes. Om de kracht van storytelling ten volle te benutten, maakt HUDstats gebruik van Gen AI die speciaal ontwikkeld is voor de e-sports industrie.

Pixels omzetten in verhalen: dat is de focus van HUDstats, een Haags e-sports data- en analyticsbedrijf dat vooroploopt bij het benchmarken van innovaties in de wereldwijde e-sports-markt. Als onderdeel van haar dienstverlening op het gebied van Advanced Video Analysis (AVA), AI en machine learning verzamelt HUDstats real time data uit live e-sports-uitzendingen met behulp van deep learning of uit game-API’s. Al deze gegevens worden automatisch samengevoegd tot inzichtelijke statistieken en ingevoerd in een dashboard dat toegang biedt voor entertainment- en coaching-doeleinden. Ook bevat het dashboard accurate data die waardevolle inzichten bieden voor het verrichten van onderzoek.

“Toen we ons bedrijf in 2020 begonnen, lag de focus vooral op het bouwen van positionele speler-tracking en het visualiseren van data bij traditionele sporten. Toen deze sporten tijdens de coronacrisis niet langer doorgang konden vinden, stapten we over op e-sports en ontwikkelden we data-widgets op basis van een vergelijkbare aanpak. Dat vormde de basis voor de ontwikkeling van een volledig door AI aangedreven data-infrastructuur en storytelling gebaseerd op generatieve AI die speciaal is ontwikkeld voor de e-sports-industrie”, vertelt Andrei Balanescu, CEO van HUDstats. Om nieuwe innovaties in deze snel veranderende markt te stimuleren, maakt HUDstats gebruik van betrouwbare, beproefde resources die haar in staat stellen snel te acteren en prototypes te maken van uiterst geavanceerde tools voor klanten. Om haar leidende positie in de markt te versterken, heeft het bedrijf nu gekozen voor Amazon Bedrock voor generatieve AI.

Meer flexibiliteit met Amazon Bedrock

HUDstats is gebouwd op Amazon Web Services (AWS), maar maakte aanvankelijk gebruik van OpenAI voor generatieve AI workloads. Met Amazon Bedrock beschikt zij nu over een volledig beheerde service die via één API keuze biedt uit hoogwaardige basismodellen van toonaangevende AI-bedrijven, zoals Anthropic, Cohere, Meta, Stability AI en Amazon. Dit wordt gecombineerd met een uitgebreide set van mogelijkheden voor de ontwikkeling van generatieve AI-toepassingen met een strikte beveiliging, een gewaarborgde privacy en een verantwoord gebruik van data. Balanescu: “We kunnen onze foundation models in Amazon Bedrock uiterst nauwkeurig afstemmen, zodat ze volledig aansluiten op onze behoeften. De beschikbaarheid van meer opties maakt ons werk veel eenvoudiger en stelt ons in staat nieuwe concepten te valideren en snel implementeren.”

Data omzetten in storytelling voor LaLiga

Eén van de meest baanbrekende toepassingen is HUDstats’ oplossing voor de officiële e-sports competitie LaLiga van FC24. Deze competitie gebruikt het AI-gestuurde storytelling-dashboard van HUDstats om het verzamelen van data te automatiseren, verhalen te verrijken en de productie van content te schalen. Door de integratie van HUDstats’ AI-technologie voor dataverzameling en -aggregatie – in combinatie met rijke contentvisualisaties en video-highlights – stelt het dashboard van HUDstats LaLiga in staat meer waarde te halen uit haar data. Bovendien zijn de handmatige verwerking en aggregatie van wedstrijdgegevens hiermee verleden tijd. LaLiga heeft HUDstats API’s geïntegreerd om toegang te krijgen tot statistieken en de content op haar website te verrijken. Al deze informatie wordt per seizoen op één plek verzameld. Casters krijgen hierdoor eenvoudig toegang tot data over de prestaties van teams en spelers met behulp van deze data hun content kunnen verrijken. Teams beschikken daarnaast over eigen pagina’s met statistieken en prestaties, die real time inzicht bieden in hun prestaties gedurende het seizoen. Ze kunnen via het dashboard ook video’s ontsluiten waarin ze de hoogtepunten van wedstrijden met hun fanbase delen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This