Cloudflare betreedt Observability-markt om serverloze prestaties te verbeteren

8 april 2024

Cloudflare heeft vandaag zijn debuut op de observability-markt bekendgemaakt met de overname van Baselime, het cloud-native observability platform. Door de technologie van Baselime te integreren met Cloudflare’s ontwikkelaarsplatform, bevindt Cloudflare zich in een unieke positie om diepgaande kennis van serverloze platformen en ervaring van ontwikkelaars samen te brengen om de uitdagingen van observability voor serverloze apps op te lossen. 

Tegenwoordig worden complete toepassingen gebouwd op serverloze architecturen, van computing tot databases, opslag, wachtrijen en meer. Toch wordt observeerbaarheid vaak gezien als een van de zwakke punten van serverloze architecturen – het inruilen van zichtbaarheid in het gedrag van de applicatie voor schaalbare infrastructuur die niet beheerd hoeft te worden. Het bouwen en debuggen van productietoepassingen vereist het vermogen om trends en patronen te begrijpen, prestatieproblemen te identificeren en fouten te isoleren om de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid te waarborgen. Toegang hebben tot dit niveau van zichtbaarheid, bij voorkeur allemaal binnen één platform, is een kritieke factor die ontwikkelaars in overweging nemen bij het kiezen van een platform waarop ze willen bouwen.

“Twee miljoen ontwikkelaars die op Cloudflare bouwen, vertrouwen op ons om hun apps wereldwijd te schalen, maar hebben soms nog steeds moeite om het gedrag van hun cloudapplicaties te begrijpen”, zegt Matthew Prince, medeoprichter en CEO van Cloudflare. “Wij geloven dat de beste observatietools ingebouwd moeten zijn om het leidende ontwikkelaarsplatform te worden. Baselime heeft de standaard voor serverless observability verhoogd en we kunnen deze inzichten verder ontsluiten voor elke ontwikkelaar die op ons platform bouwt.”

Met deze overname betreedt Cloudflare de observability-markt om ontwikkelaars verder in staat te stellen services in productie te implementeren, waardoor teams kunnen identificeren wanneer een release fout is gegaan en moet worden teruggedraaid, bugs en regressies kunnen onderzoeken, prestaties kunnen optimaliseren en nog veel meer. Ontwikkelaars zullen ook profiteren van de mogelijkheid om de kosten van hun serverloze applicaties te optimaliseren, door inzicht te krijgen in de snelheid van de verzoeken en de bronnen van latentie te analyseren.

Met deze overname wordt Baselime geïntegreerd in het ontwikkelaarsplatform van Cloudflare, waardoor ontwikkelaars de grenzen van moderne observability kunnen verleggen:

  • Hun observability-gegevens over duizenden mogelijke velden en waarden te analyseren om alle fouten, verzoeken of prestatieproblemen voor specifieke gebruikers of voor hun complete toepassingen aan het licht te brengen.
  • Het inschakelen van OpenTelemetry-gebaseerde tools en standaarden om de integratie met een uiteenlopende reeks applicatieframeworks en cloudproviders te vergemakkelijken. Deze tools en standaarden stellen ontwikkelaars in staat om hun applicaties eenvoudig en consistent te instrumenteren voor uitgebreide observability-gegevens, waardoor het eenvoudiger wordt om problemen snel op te lossen, of deze nu invloed hebben op een enkele gebruiker, een groep gebruikers of de toepassing als zodanig. 
  • Inzichten uit hun observability-gegevens halen dankzij een reeks verbeteringen aan de ontwikkelaarservaring, waaronder het in realtime volgen van fouten op basis van logbestanden en traces, waarschuwingen op basis van actie, traceerdiagrammen en tijdlijnen, een toegankelijke query-engine en een AI-debug-assistent.

“Cloudflare bouwt aan de volgende grens van cloud computing met hun connectiviteitscloud. Onze kernmissie is altijd geweest om observeerbaarheid voor de toekomst van de cloud te vereenvoudigen en te innoveren, en het ecosysteem van Cloudflare biedt de ideale basis om deze zaak te bevorderen,” zegt Boris Tane, oprichter en CEO van Baselime. “Met Cloudflare zijn we in de positie om diep te integreren in een platform waarop twee miljoen ontwikkelaars vertrouwen, zodat ze snel applicaties kunnen bouwen, verzenden en problemen kunnen oplossen. Ik ben ongelooflijk enthousiast over het potentieel van wat we samen kunnen bouwen en de impact die het zal hebben op ontwikkelaars overal ter wereld.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This