Wren Kitchens bespaart jaarlijks 2,3 miljoen euro dankzij rittenplanning-oplossing van Descartes

5 april 2024

Sinds Wren Kitchens, de grootste keukenverkoper in het Verenigd Koninkrijk, gebruik maakt van de oplossingen van Descartes, maakt het bedrijf 56% meer klantenafspraken en worden de kosten per afspraak fors verlaagd. Zo bespaart Wren Kitchens jaarlijks 2,3 miljoen euro. Descartes Systems Group, wereldwijd marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, leverde een oplossing voor dynamische planning, rittenplanning en optimalisatie van afspraken. Hierdoor verhoogde de productiviteit van de experten van Wren Kitchens, die bij de klant thuis langskomen om een schatting te maken voor een keuken- of slaapkamerrenovatie.

“Naarmate ons bedrijf groeide, groeiden we ook uit ons bestaande interne systeem. Daarom gingen we op zoek naar een meer robuuste tool waarmee we afspraken konden boeken met tijdsloten van 2 uur en waarmee we konden optimaliseren wie, waar en wanneer onze expert bezoekt om een inschatting te maken van de klant”, vertelt Lee Holmes, directeur Transport en Logistiek bij Wren Kitchens.

“Wanneer een klant een afspraak boekt, werkt de uitgebreide oplossing van Descartes op de achtergrond en worden de planningen van de experts en de afsprakenrondes automatisch geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen we het aantal afspraken per dag in een gebied verhogen, waardoor niet alleen het aantal kilometers en het brandstofverbruik dalen, maar ook de kosten per afspraak. Door met Descartes te werken, besparen we 13% op de jaarlijkse brandstofkosten, wat neerkomt op bijna 570.000 minder gereden kilometers.” 

De rittenplanning-oplossing van Descartes maakt deel uit van de cloudgebaseerde last-mile-delivery-oplossingssuite, waarmee distributiebedrijven hun operationele efficiëntie en klantervaring kunnen verbeteren. De oplossing ondersteunt dynamische leveringseisen, waaronder bezorging op dezelfde dag, door flexibele, efficiënte en kosteneffectieve tijdvensters en bezorgopties te bieden. De oplossing beschikt over geavanceerde optimalisatietechnologie die de gereden afstand per levering vermindert. Zo wordt de leveringscapaciteit gemaximaliseerd en dat leidt tot meer productiviteit. Met een geïntegreerde GPS-gebaseerde mobiele applicatie coördineert de oplossing chauffeurs, dispatchers en callcenters om ervoor te zorgen dat ritten volgens plan worden uitgevoerd en uitzonderingen efficiënt worden afgehandeld. Elektronisch bewijs van levering (ePOD) legt leveringsgegevens vast en stroomlijnt het leveringsproces, en self-service klantenbetrokkenheid stelt klanten in staat om bestellingen in realtime te volgen. Dankzij de oplossing verlopen leveringen duurzamer: een hogere rittenproductiviteit zorgt voor minder CO2-uitstoot per levering, er wordt op brandstof bespaard en papieren documenten zijn niet meer nodig.

“We zijn verheugd dat onze rittenplanning-oplossing Wren Kitchens helpt om een nog betere klantenservice en uitzonderlijke productiviteitsverbeteringen te realiseren. Dit leidt tot aanzienlijke voordelen voor de klant”, aldus Gary Taylor, VP Sales, EMEA, Descartes.

“Voor bedrijven met een servicegericht wagenpark zoals Wren Kitchens is een efficiënte rittenplanning cruciaal om de uitdagingen die gepaard gaan met een toenemende vraag van klanten en een tekort aan arbeidskrachten het hoofd te bieden. De oplossingen van Descartes voor rittenplanning en -uitvoering helpen grote en kleine bedrijven in verschillende sectoren hun operationele prestaties te verbeteren en de klantervaring te verbeteren.” 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This