Altair SimSolid transformeert simulatie voor de elektronicamarkt

4 april 2024

Altair kondigt de beschikbaarheid van SimSolid voor elektronica aan. Deze software maakt een snelle, gemakkelijke en nauwkeurige multi-fysica scenarioverkenning voor elektronica mogelijk, van PCB’s en IC’s tot volledige systeemontwerpen. De simulatiemarkt gaat steeds meer AI-technologie gebruiken om op fysica gebaseerde neurale netwerken te ontwikkelen. De kracht van Altair SimSolid om complexe elektronische systemen snel en nauwkeurig te modelleren en te simuleren wordt essentieel voor het snel en economisch trainen van grote gebruiksscenario’s.

Transformatie eindige-elementenanalyses

Altair SimSolid heeft eindige-elementenanalyses de afgelopen jaren al getransformeerd door het vermogen om complexe structurele vraagstukken accuraat en razendsnel te voorspellen. Daarbij elimineert deze analysesoftware geometrische vereenvoudiging en meshing, de meest tijdrovende en kennisintensieve taken. Als gevolg daarvan zijn de resultaten al in enkele seconden tot minuten bekend, tot zo’n 25 keer sneller dan bij traditionele eindige-elementenoplossers.

Analyses voor chips, IC’s en PCB’s

Na een snelle adoptie in de lucht-/ruimtevaart- en automobielindustrie, twee sectoren die vaak te maken krijgen met uitdagingen gerelateerd aan enorme constructies, is Altair SimSolid nu klaar om ook een belangrijke rol te gaan spelen in de elektronicamarkt. De eerste release die in het tweede kwartaal van 2024 beschikbaar komt, zal structurele en thermische analyses voor PCB’s en IC’s ondersteunen, terwijl volledige-golf-elektromagnetische analyse in een volgende versie verschijnt.

Gestroomlijnde elektromagnetische simulatie, zonder meshing 

De reis van elektronisch computerondersteund ontwerpen (ECAD) naar simulatie is uitdagend door de mesh-generatie, een tot voor kort noodzakelijke en tijdrovende stap die inzichten vertraagt en de doorlooptijd van projecten verlengt. De meshloze-techniek van Altair SimSolid gaat complexe uitdagingen zoals signaalintegriteit (SI), stroomintegriteit (PI) en elektromagnetische compatibiliteit/ interferentie (EMC/EMI) aanpakken, en tegelijkertijd elektromagnetische simulaties toegankelijker en efficiënter maken. Altair SimSolid’s ECAD-naar-simulatie-workflow stelt gebruikers in staat om conventionele grenzen te overschrijden en naadloos te schalen van meters naar nanometers, waarbij elk detail perfect wordt weergegeven. Met als voordelen veel snellere resultaten en de mogelijkheid om complexere elektromagnetische vraagstukken op te lossen, waardoor engineers superieure ontwerpen kunnen realiseren.

Multidisciplinaire simulatieomgeving

Terwijl Altair SimSolid vooruitgang boekt met het integreren van full-wave elektromagnetische straling, demonstreert het Altair’s visie op een uitgebreide, multidisciplinaire simulatieomgeving. Deze evolutie zet niet alleen een nieuwe standaard voor traditionele mesh-afhankelijke systemen, maar belooft ook een toekomst waarin thermische, structurele en elektromagnetische uitdagingen worden aangepakt binnen een verenigd meshloos platform, voor snelle en nauwkeurige iteraties.

“Terwijl de elektronicasector de grenzen van complexiteit en miniaturisatie blijft verleggen, hebben engineers geworsteld met simulaties die concessies doen aan de mate van detaillering vanwege de doelmatigheid. Altair SimSolid gaat hen in staat stellen de complexiteit van PCB’s en IC’s vast te leggen zonder vereenvoudiging”, aldus James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Traditionele simulatiemethoden vereisen vaak vereenvoudigingen bij het analyseren van PCB-structuren door hun complexiteit. Altair SimSolid elimineert deze ook door nauwkeurigere simulaties uit te voeren voor complexe vraagstukken met grote dimensionale verschillen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This