Tanium XEM en Microsoft Copilot for Security werken samen om real-time, AI-gestuurde cyberbeveiliging te bieden

4 april 2024

Tanium, leverancier van Converged Endpoint Management (XEM), gaat nauw samenwerken met Microsoft op het gebied van Microsoft Copilot for Security. Door deze strategische samenwerking kan Tanium zijn real-time endpoint data nu rechtstreeks invoeren in Microsoft Copilot for Security. Daardoor worden blinde vlekken waar security-teams tot nu toe mee te maken hadden, weggewerkt en kunnen zij incidentonderzoek en -respons stroomlijnen en drastisch versnellen. Dat beperkt voor security-specialisten de werkdruk bij incidenten aanzienlijk en vermindert bovendien de risico’s. Microsoft Copilot for Security is het eerste geavanceerd Large Language Model (LLM) dat samenwerkt met een model dat specifiek op beveiliging is gericht. 

“Wanneer je de kracht van real-time data combineert met de mogelijkheid om actie te ondernemen door middel van AI, kun je risico’s beperken en incidenten herstellen nog voordat ze schade aanrichten,” zegt Matt Quinn, chief technology officer van Tanium. “De aankondiging van vandaag betekent een nieuw tijdperk van generatieve AI en levert organisatie beduidend meer zekerheid op.”

Deze gezamenlijke oplossing is een krachtig hulpmiddel dat de veerkracht van organisaties sterk verbetert en ongeëvenaarde snelheid en nauwkeurigheid biedt. De tool is ook makkelijk te gebruiken door de security-teams. Het XEM-platform van Tanium, in combinatie met Microsoft Copilot for Security’s LLM, biedt teams relevante inzichten om alle endpoints in real-time te monitoren. Het stelt hen in staat om beveiligingsincidenten snel te onderzoeken en te verhelpen.

“AI is een van de bepalende technologieën van onze tijd en heeft het potentieel om zinvolle, stapsgewijze vooruitgang te boeken op het gebied van cyberbeveiliging”, zegt Ann Johnson, corporate vice president, Microsoft Security Business Development. “Beveiliging is een teamsport en we zijn verheugd om samen te werken met onze Security Copilot-partners om klanten oplossingen te leveren die de cyberverdediging verbeteren en de belofte van AI waarmaken.”

“Als leader op het gebied van cybersecurity consultancy is het ons doel om ervoor te zorgen dat Copilot for Security diep ingebed wordt in de dagelijkse werkprocessen van onze klanten, met als doel om taken op het gebied van security operations en security administration te moderniseren”, zegt Jason Revill, global practice lead – IAM en Data Protection, Avanade. “De combinatie van de real-time data van Tanium en de AI-gestuurde actie van Copilot biedt een immens potentieel om de cyberbedreigingen van klanten te verminderen, omgevingen te reguleren en incidenten proactief binnen enkele minuten op te lossen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This