Red Hat lanceert nieuwe versie van haar hybride cloudplatform Red Hat OpenShift

20 maart 2024

Red Hat OpenShift 4.15 is vanaf nu algemeen beschikbaar. De oplossing, die gebaseerd is op Kubernetes 1.28 en CRI-O 1.28, moet applicaties helpen nog sneller te ontwikkelen en uit te rollen over de hybride cloud heen

Figuur 1: Nieuw in Red Hat OpenShift 4.15

OpenShift op AWS voor edge-applicaties

Vanaf vandaag kunnen klanten AWS Outposts en AWS Wavelength Zones gebruiken met Red Hat OpenShift 4.15. Cluster beheerders kunnen nu Red Hat OpenShift clusters installeren op AWS en remote werkers in AWS Outposts. Ze kunnen hun computer- en lage latency-applicaties laten draaien op on premise infrastructuur beheerd door AWS. Dit helpt een consistente hybride ervaring te garanderen.

Moderne infrastructuur met Red Hat OpenShift Virtualization

Dankzij Red Hat OpenShift Virtualization kunnen klanten hun virtuele infrastructuur moderniseren. Klanten zoals Lockheed-MartinDell en AWS gebruiken Red Hat OpenShift Virtualization om virtuele machines te draaien naast cloud-native applicaties. Zo wordt consistentie ingebouwd over alle applicaties heen voor een betere efficiëntie in de bedrijfsprocessen. 

In de nieuwe versie van Red Hat OpenShift zijn extra functionaliteiten voor weerbaarheid en noodherstel ingebouwd. Klanten kunnen onder andere nu wereldwijd hun virtuele machines beschermen met de Metro-DR oplossing voor Red Hat OpenShift Data Foundation en Red Hat OpenShift Virtualization. Daarnaast zijn ook nieuwe netwerkfuncties toegevoegd en is het nu makkelijker om virtuele machines te maken. 

Figuur 2: Dashboard in Red Hat OpenShift Virtualization

Netwerkmonitoring met dashboards

Red Hat OpenShift 4.15 heeft nu uitgebreidere observingsdashboards met statistieken die vroeger niet werden gecapteerd. Data worden nu weergegeven in drie nieuwe dashboards van de hele netwerkinfrastructuur, het Linux kernel subsysteem en Kubernetes inkomende traffiek. Vanaf nu kunnen bijvoorbeeld inzichten verworven worden in de netwerkconfiguratie of het besturingsvlak. Op het Linux subsysteem dashboard kunnen nu het netwerkgebruik, de netwerksaturatie en netwerkfouten worden afgelezen. 

Applicaties in de edge met Red Hat Device Edge

Red Hat Device Edge met MicroShift is een Kubernetes afgeleide van het OpenShift Container Platform. De oplossing is ontworpen voor kleine factorapparaten en edge computing. Vanaf vandaag kunnen gebruikersOperator Lifecycle Management gebruiken met Red Hat Device Edge op MicroShift. Alledaagse activiteiten zoals databases of berichtensystemen worden zo makkelijker in de edge. Daarnaast kunnen gebruikers nu ook machine vision draaien op Arm-platformen, zoals NVIDIA Jetson Orin. 

Efficiëntere monitoring van de energie

Energiegebruik in Kubernetes omgevingen optimaliseren is cruciaal vandaag. OpenShift 4.15 laat vandaag toe energie te monitoren. De oplossing is beschikbaar in preview. De oplossing is gebaseerd op Kepler en gebruikt machine learning modellen om het energieverbruik in te schatten en die data te exporteren als statistieken. Die gegevens worden daarna gebruikt voor planning, opschaling, rapportage en visualisatie. 

Andere nieuwe functionaliteiten in OpenShift 4.15 zijn:

  • OVN Ipsec support tussen Red Hat OpenShift en een externe provider
  • Admin Network Policy om de beveiliging van cluster netwerk traffiek te verbeteren (in preview)
  • Gehoste ondersteuning voor het besturingsvlak voor virtuele hosts (in preview)
  • Gebundelde monitoring met Red Hats OpenTelemetry

Lees hier het volledige overzicht van de innovaties in Red Hat OpenShift 4.15. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This