Continental ontwikkelt met Cloudera Data Platform op AI gebaseerd monitoringssysteem

21 maart 2024

Continental, een bandenfabrikant en leverancier van componenten voor onder andere de autoindustrie, heeft een samenwerking opgezet met Cloudera, een techbedrijf gespecialiseerd in geavanceerde dataoplossingen. De samenwerking is gericht op het maximaliseren van verkeersveiligheid en het minimaliseren van het aantal pechgevallen door het toepassen van geavanceerde datatechnologieën. Dit initiatief onderstreept hoe bedrijven in de industrie data-analyse kunnen benutten om niet alleen de operationele efficiëntie te verbeteren, maar ook om innovatieve, datagestuurde diensten te ontwikkelen.

Nieuwe diensten op basis van data

Continental gebruikt het Cloudera-dataplatform om individuele voertuigen en volledige wagenparken te monitoren en zo de conditie van banden continu in de gaten te houden. Deze aanpak is geconcretiseerd in de ContiConnect-oplossing, een systeem dat door middel van sensoren cruciale data over banden verzamelt, zoals druk en temperatuur. Beheerders van wagenparken hebben onmiddellijk toegang tot deze gegevens via een online platform of mobiele applicatie, waardoor ze in staat zijn tijdig in te grijpen en hun vloot proactief te beheren.

De samenwerking met Cloudera stelt Continental in staat om te evolueren van een producent van banden naar een leverancier van geïntegreerde mobiliteitsdiensten die gebaseerd zijn op data en data-analyse. Het platform van Cloudera speelt hierbij een centrale rol door een infrastructuur te bieden voor het verzamelen, beheren en analyseren van grote hoeveelheden sensor- en andere data. Met de migratie naar Cloudera Public Cloud op Microsoft Azure heeft Continental toegang tot een platform dat snellere data-analyse, machine learning en geoptimaliseerde prestaties, beveiliging en schaalbaarheid biedt.

Trends in data identificeren

Naast de operationele efficiëntie bieden dit soort technologische samenwerkingen industriële bedrijven ook de mogelijkheid om nieuwe, op data en AI gebaseerde services te ontwikkelen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld AI inzetten om patronen en trends in hun data te identificeren, waardoor ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen en hun dienstverlening kunnen personaliseren. Deze datagestuurde benadering kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten, zoals geavanceerde monitoringssystemen voor industriële toepassingen, predictive maintenance-oplossingen en geoptimaliseerde supply chain management.

Voor industriële ondernemingen biedt de integratie van dataoplossingen zoals die van Cloudera  een aanzienlijk potentieel voor vernieuwing. Ze kunnen deze technologieën gebruiken om hun operationele processen te stroomlijnen, de efficiëntie te verhogen, de operationele kosten te verlagen en de veiligheid te verbeteren. Misschien nog belangrijker is echter het vermogen om te innoveren en nieuwe marktkansen te benutten door data te transformeren tot inzichten, die op hun beurt weer leiden tot innovatieve diensten en producten.

Pin It on Pinterest

Share This