Dell biedt complete, door NVIDIA mogelijk gemaakte AI Factory-oplossingen om bedrijven over de hele wereld te helpen de adoptie van AI te versnellen

19 maart 2024

Dell Technologies versterkt zijn samenwerking met NVIDIA om bedrijven te helpen AI-technologieën te implementeren. Door het Dell Generative AI Solutions-portfolio uit te breiden, inclusief de nieuwe Dell AI Factory with NVIDIA, kunnen bedrijven de integratie van hun data, AI-tools en on-premises infrastructuur versnellen om maximaal te profiteren van hun GenAI-investeringen.

“Onze zakelijke klanten zijn op zoek naar een eenvoudige manier om AI-oplossingen te implementeren – dat is precies wat Dell Technologies en NVIDIA leveren”, zegt Michael Dell, oprichter en CEO van Dell Technologies. “Dankzij onze gezamenlijke inspanningen kunnen bedrijven data naadloos integreren met hun eigen use cases en de ontwikkeling van op maat gemaakte GenAI-modellen stroomlijnen.”

“AI factories staan centraal bij het creëren van intelligentie op industriële schaal”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “Samen helpen NVIDIA en Dell bedrijven om AI factories te creëren, waarin ze hun eigen gegevens omzetten in krachtige inzichten.”

Hoogwaardige resultaten uit hoogwaardige data

Door de nauwe samenwerking tussen Dell en NVIDIA helpen de toevoegingen aan het end-to-end Dell Generative AI Solutions-portfolio klanten om te moderniseren met AI, bedrijfstransformatie te versnellen en de productiviteit te verhogen:

 • Dell AI Factory with NVIDIA is de eerste en enige end-to-end oplossing in de sector die Dell’s compute, opslag, client device, software en services-mogelijkheden integreert met NVIDIA’s geavanceerde AI-infrastructuur en softwaresuite, allemaal ondersteund door high-speed networking fabric. Dell AI Factory with NVIDIA wordt geleverd als een volledig geïntegreerde oplossing en het benut de voordelen van rack level design, met grondige tests en validatie. Dit om een naadloze oplossing te bieden voor het transformeren van data in waardevolle inzichten en resultaten. Deze oplossing maakt ook gebruik van bestaande aanbiedingen op het gebied van de beveiliging van bedrijfsgegevensbeveiliging met bijbehorende Dell services op het gebied van beveiliging en privacy.

De Dell AI Factory with NVIDIA ondersteunt een breed scala aan AI-use cases en -applicaties gedurende de gehele GenAI-levenscyclus, van het maken en tunen van modellen tot augmentatie en inferencing. Klanten kunnen ook profiteren van de voordelen van zakelijke professionele diensten die bedrijven helpen hun strategie, datavoorbereiding, implementatie en adoptie van de AI Factory te versnellen, waardoor de AI-mogelijkheden toenemen. De Dell AI Factory with NVIDIA is beschikbaar via traditionele kanalen en Dell APEX.

 • Dell Technologies gaat samenwerken met NVIDIA om een rack-scale, high-density liquid-cooled architectuur te introduceren die is gebaseerd op de NVIDIA Grace Blackwell Superchip. Deze systemen ondersteunen het ecosysteem van de volgende generatie, wat het fundament legt voor verbetering van de prestatiedichtheid voor zakelijke AI-workloads.
 • Dell PowerEdge XE9680 servers ondersteunen nieuwe NVIDIA GPU-modellen, waaronder de NVIDIA B200 Tensor Core GPU, die naar verwachting tot 15 keer hogere AI inference prestaties en lagere total cost of ownership biedt. Dell PowerEdge servers zullen ook andere op NVIDIA Blackwell-architectuur gebaseerde GPU’s ondersteunen, evenals H200 Tensor Core GPU’s en NVIDIA Quantum-2 InfiniBand en Spectrum-X Ethernet networking platforms.
 • Dell Generative AI Solutions with NVIDIA – Retrieval-Augmented Generation (RAG) maakt gebruik van nieuwe microservices in NVIDIA AI Enterprise om een vooraf gevalideerde full-stack oplossing te bieden, die helpt om zakelijke AI-adoptie te versnellen met RAG. Deze oplossing helpt bedrijven om de kwaliteit van hun GenAI-model te verbeteren en de nauwkeurigheid van resultaten te verhogen met eigen zakelijke gegevens en kennisbanken.
 • Dell Generative AI Solutions with NVIDIA – Model Training biedt een vooraf gevalideerde full-stack oplossing voor bedrijven die hun eigen, op maat gemaakte, domeinspecifieke modellen willen bouwen.
 • Dell Data Lakehouse is nu wereldwijd beschikbaar en is een open, modern data lakehouse dat bedrijven helpt data in hybride en multicloudomgevingen op één plek te ontdekken, verwerken en analyseren.
 • Dell PowerScale is ‘s wereld eerste ethernet storage-oplossing die is gevalideerd met NVIDIA DGX SuperPOD met DGX H100-systemen en het helpt klanten om snellere en efficiëntere AI-opslag te realiseren.

Dell Professional Services for GenAI breidt uit met ondersteuning van NVIDIA AI en infrastructuurexperts om klanten te helpen deze oplossingen te integreren, beheren en beveiligen om sneller bedrijfsresultaten te behalen. Dell Implementation Services omvatten nu mogelijkheden om Dell’s nieuwe RAG-oplossing, modeltraining en het Dell Data Lakehouse te leveren, evenals de nieuwe Advisory Services for GenAI Data Security die klanten helpt beveiligingsrisico’s te beoordelen en minimaliseren.

“Bedrijven willen snel experimenteren met AI, maar er zijn veel uitdagingen om ROI te bereiken. Datasoevereiniteit, juridische en compliance-kwesties en datakwaliteit staan allemaal bovenaan de agenda. Nieuwe oplossingen, zoals Dell’s Generative AI Solutions with NVIDIA – RAG, bieden bedrijven een eenvoudigere opstap naar GenAI, helpen het vertrouwen te vergroten en hun eigen vertrouwde GenAI-mogelijkheden te ontwikkelen die aanzienlijke zakelijke impact kunnen hebben”, zegt Dave Vellante, Chief Analyst bij theCUBE Research. “Ons onderzoek toont aan dat bedrijven marktleiders zoals Dell en NVIDIA benaderen om AI-expertise en -diensten te leveren om risico’s te verlagen en sneller ROI te bereiken.”

Beschikbaarheid

 • Dell AI Factory with NVIDIA is vanaf nu wereldwijd beschikbaar via traditionele kanalen en Dell APEX.
 • Dell PowerEdge XE9680 servers with NVIDIA B200 Tensor Core GPU’s, NVIDIA B100 Tensor Core GPU’s en NVIDIA H200 Tensor Core GPU’s zijn naar verwachting later dit jaar beschikbaar.
 • Dell Generative AI Solutions with NVIDIA – RAG is vanaf nu wereldwijd beschikbaar via traditionele kanalen en Dell APEX.
 • Dell Generative AI Solutions with NVIDIA – Model Training is vanaf april 2024 wereldwijd beschikbaar via traditionele kanalen en Dell APEX.
 • Zoals eerder aangekondigd is het Dell Data Lakehouse nu wereldwijd beschikbaar.
 • Dell PowerScale is vanaf nu gevalideerd met NVIDIA DGX SuperPOD with DGX H100 en NVIDIA OVX-oplossingen.
 • De Dell Implementation Service for RAG is vanaf 31 mei beschikbaar op geselecteerde locaties.
 • Dell infrastructure deployment services for model training is vanaf 29 maart beschikbaar op geselecteerde locaties.
  Advisory Service for GenAI Data Security is vanaf 29 maart beschikbaar in geselecteerde landen.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This