ML6 rekruteert en masse om groei bij te houden

19 maart 2024

ML6, de Gentse specialist in AI-oplossingen en -diensten, is op zoek naar (di)vers talent: 54 nieuwe collega’s maar liefst, onder meer om generatieve AI-systemen op maat te ontwikkelen en implementeren. Het nieuwe talent is welkom in elk van de drie ML6-vestigingen: Gent, Amsterdam en Berlijn. Met deze grootschalige rekruteringscampagne onderstreept ML6, dat nu al meer dan honderd medewerkers telt en vorig jaar door de Financial Times in de FT1000-lijst met snelste groeiers van Europa werd opgenomen, nog maar eens zijn status van groeibedrijf en leidende Europese speler in AI.

ML6 is een Europese ontwikkelaar van AI-oplossingen en -diensten die al meer dan tien jaar intelligente oplossingen op maat maakt voor klanten in verschillende sectoren. Met meer dan honderd medewerkers, verspreid over drie vestigingen, helpt ML6 bedrijven om de AI-revolutie te navigeren en ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling en implementatie van slimme software. Sinds 2016 kent ML6 een jaarlijkse samengestelde groei van gemiddeld 50% en ontving ze reeds meerdere malen erkenning voor haar groei: vanwege The Financial Times, maar ook Deloitte en Trends. Vorig jaar werd ML6 door DataNews ook uitgeroepen tot Tech Scale-up of the Year 2023.

Pionier in ethische AI 

“De wereldwijde AI-markt is vandaag een beetje het Wilde Westen: het landschap verandert razendsnel, er is weinig regulering, en niemand weet waar we naartoe gaan. Daar zijn grote risico’s aan verbonden. Met ML6 willen we het verschil maken door AI niet alleen toe te passen, maar ook mee vorm te geven binnen een duidelijk waardenkader, waarbij zaken als ethiek en privacy centraal staan. Op die manier willen we bedrijven een waardig alternatief bieden voor de grote Amerikaanse en Chinese spelers, door hen te helpen het potentieel van AI te benutten om positieve impact te genereren”, stelt Nicolas Deruytter, oprichter en CEO van ML6. “We willen met andere woorden een echte voortrekker zijn in het ethisch gebruik van AI.” 

Innovatie

Lange tijd hield ML6 zich uitsluitend bezig met adviesverlening en het bouwen van op maat gemaakte innovatieve AI-oplossingen voor klanten. Een sprekend voorbeeld is semi-autonome productontwikkeling, waarbij met behulp van meerdere digitale artificiële collega’s productconcepten ontwikkeld worden. Gecombineerd met menselijke experts verkort het daarmee de innovatie doorlooptijd met 35%. ML6 werkt sinds september ook samen met de federale overheidsdienst Justitie rond de digitalisering van rechterlijke uitspraken.

Sinds 2023 biedt de scale-up nu ook vaste ‘bouwblokken’ aan die hun potentieel bewezen hebben bij meerdere bedrijven. “Die technologie is matuur en de ontwikkelingskosten zijn gedaald, waardoor we een grotere groep klanten kunnen bereiken met een efficiëntere oplossing”, zegt Deruytter.

De komende jaren wil ML6 haar leidende positie in het Europese AI-landschap verder bestendigen, om dé referentie en voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht van innovatie als drijver van vooruitgang. 

Meer info over de vacatures is te vinden op de website van ML6.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This