Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

18 maart 2024

Catenda, leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO. Het doel hiervan is de digitalisering en duurzame transformatie van de bouw- en infrasectoren te helpen versnellen. Catenda ontwikkelt en levert BIM-oplossingen, gebaseerd op open standaarden, voor het verbeteren van de samenwerking vanaf de ontwerp- tot en met de exploitatiefase.

Het belangrijkste product van Catenda is een centraal platform voor het samenwerken van alle stakeholders en communicatie van projectinformatie, voornamelijk in de ontwerp-, werkvoorbereiding en uitvoeringsfasen. Dit platform biedt alle projectbetrokkenen de mogelijkheid om digital twin modellen te bekijken en daarover te communiceren. Maar ook documenten op te slaan, te bewerken en te beheren en daaraan gerelateerde taken te verdelen, wat aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen oplevert.

Duurzame toekomst door digitalisering

Catenda hanteert transparantie en datagestuurde besluitvorming als kernwaarden en stelt het gebruik van open data centraal in projecten. Daarmee is de digitalisering van de bouw- en infrasector te versnellen en de weg te banen naar een duurzame gebouwde omgeving.

Er werken ruim 250 bedrijven in de wereld met software van Catenda, waaronder marktleiders in hun regio. Nu GRO de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf wordt en groeikapitaal injecteert, start de volgende groeifase voor Catenda in Europa en Japan. Spring Capital Polaris, tot op heden de grootste investeerder in Catenda, verkoopt al haar aandelen bij deze transactie.

Catenda is al een aantal jaren in Nederland actief en heeft inmiddels grote en kleine organisaties als klant. Enkele voorbeelden daarvan zijn JAJOLuchthaven Schiphol en Erasmus MC. Het Benelux-team wordt sinds 2022 geleid door Richard van Ammerzoden.

Einar Gudmundsson, CEO van Catenda, licht toe: “De weg naar een wereld die op een duurzame wijze is gebouwd, is geplaveid door het vergroten van de beschikbaarheid van transparante informatie die radicaal gemakkelijker toegankelijk en te consumeren is. Wij bouwen aan de open infrastructuur waarmee iedereen digitaal kan samenwerken en informatie delen, terwijl ze samen duurzame gebouwen en infrastructuur realiseren. Het ontsluiten van dit potentieel noemen wij ‘the open way’. Wij waarderen het vertrouwen van GRO en weten dat hun expertise in het opschalen van B2B-softwarebedrijven onze marktpositie zal gaan versterken en onze klanten wereldwijd ten goede komt. Het geloof van GRO in onze visie en ons team is zowel een bevestiging van wat er tot nu toe is bereikt, als een bevestiging van het toekomstige potentieel. Met GRO aan boord kijken we ernaar uit om verder te groeien en de innovatie te blijven stimuleren die belangrijk is voor onze samenleving.”

Maxwell Veyhe, partner bij GRO: “Catenda vertegenwoordigt een aantrekkelijke kans voor onze tweede investering in Noorwegen en een bedrijf te steunen dat een duurzame transformatie in de bouw aanstuurt door samenwerking, transparantie en datagestuurde besluitvorming te bevorderen. Wij zijn onder de indruk van het ‘thought leadership’ van het team en het innovatieve platform dat ze hebben gebouwd om de sector efficiënter te maken. Catenda sluit naadloos aan bij de kerninvesteringsthema’s van GRO: het ontsluiten van de efficiëntie van hulpbronnen en het creëren van een duurzame toekomst. Tevens laat het bedrijf zien hoe de kracht van software ons leven beter kan maken. Het verheugt ons om deze wereldwijde pionier binnen de familie te verwelkomen en Catenda te begeleiden tijdens haar volgende ambitieuze groeifase, door gebruik te maken van de operationele en B2B-software-ervaring en expertise van GRO.”

GRO is een Noord-Europees private-equitybedrijf met een exclusieve focus op hoogwaardige B2B-softwarebedrijven met sterke groeivooruitzichten. GRO fungeert als een actief betrokken eigenaar die portefeuillebedrijven ontwikkelt met het oog op het creëren van waarde op de lange termijn. GRO heeft circa EUR 1 miljard aan beheerd vermogen en het hoofdkantoor gevestigd in Kopenhagen, met ook kantoren in Londen en Oslo.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This