Dell Technologies introduceert de all-flash PowerScale F210 en F710 nodes

5 maart 2024

Dell Technologies kondigt aan dat het twee nieuwe nodes aan haar all-flash-portfolio toevoegt: Dell PowerScale F210 en F710. In december vorig jaar kondigde Dell al aan dat het werkt aan verbeteringen op het gebied van storage om, als onderdeel van haar visie op AI, voor AI-geoptimaliseerde infrastructuur te leveren.
Deze aankondiging biedt klanten de nieuwste generatie high-performance file storage-systemen, die gebruikmaken van PowerEdge-servers voor de meest compute-intensieve workloads. PowerScale, geïntegreerd met de nieuwste OneFS-software, is een AI-ready dataplatform en biedt prestaties en schaalbaarheid, efficiëntie, beveiliging en multicloud agility.

Dell’s nieuwste all-flash nodes: PowerScale F210 en F710

Vanwege de enorme hoeveelheid data die door next-gen workloads ontstaat, hebben klanten oplossingen nodig die zowel sneller als kosteneffectiever zijn. PowerScale bouwt voort op de beproefde mogelijkheden waardoor het al acht jaar op rij een Magic Quadrant-leider is en levert verbeterde prestaties en efficiëntie met de F210 en F710. De F210 is het ideale platform voor prestaties met kleine capaciteitsvereisten, terwijl de F710 een balans biedt van hoge prestaties en grote capaciteit in 1RU.

In vergelijking met de vorige generatie zullen gebruikers, in combinatie met de software-optimalisatie van het afgelopen jaar, tot twee keer betere prestaties zien bij streaming reads, wat het voeden van GPU’s voor modeltraining en fine-tuning drastisch versnelt. Gebruikers kunnen ook de model checkpointing-fase van de AI-pijplijn optimaliseren met tot het dubbele aan streaming write-prestaties. Daarnaast helpt PowerScale om een snellere doorlooptijd te bereiken en het verlaagt het risico op tape-out delays met een verbetering in high concurrency en latency-gevoelige workloads tot 2,6 keer zoals high frequency trading (HFT) en electronic design automation (EDA), met software en hardware upgrades van het afgelopen jaar.

Verbeterde efficiëntie

Dell heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het optimaliseren van de totale eigendomskosten van haar klanten. Het nieuwste platform maakt gebruik van een Smart Flow-chassis om de luchtstroom te stroomlijnen, waardoor de juiste hoeveelheid lucht daarheen gaat waar het nodig is, om de energie-efficiëntie te verbeteren. Dit soort voortdurende innovaties hebben ervoor gezorgd dat Dell binnen een jaar tot 90% betere prestaties per watt kan leveren.

Voortbouwend op de capaciteit en dichtheid van de nodes van de vorige generatie, biedt de F710 plaats aan maximaal tien schijven in een 1U-configuratie, wat neerkomt op een 25% hogere node-dichtheid vergeleken met de F600. Ook verbetert Dell het opslaggebruik in een vormvaste configuratie met de F210, door de 15TB QLC-schijf te introduceren die de capaciteit verdubbelt ten opzichte van de F200.

Alan Davidson, CIO bij Broadcom zegt: “Samenwerken met Dell zorgt voor snellere innovatie voor mijn bedrijf. De nieuwe Dell PowerScale F710 heeft onze verwachtingen overtroffen met een prestatieverbetering van meer dan 25% in onze EDA-workloads en een verbeterde duurzaamheid van het datacenter.”

PowerScale: Dell’s AI-ready dataplatform

Dell is enorm trots op het team dat deze PowerScale OneFS software- en platformverbeteringen heeft geleverd en is benieuwd hoe klanten dit gaan gebruiken om AI-innovatie te versnellen. De F210 en F710 bouwen voort op PowerScale’s NVMe all-flash line-up met GPU direct en andere ingebouwde features zoals niet-verstorend schalen, multi-tenant mogelijkheden, universele datatoegang met multiprotocol ondersteuning, beveiliging op federaal niveau en naadloze interoperabiliteit met flexibele public clouds. Hierdoor verbeteren ze snelle storage en zijn de meest veeleisende file workloads mogelijk, waaronder AI en generatieve AI (GenAI).

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This