Deel wordt marktleider in global payroll met overname PaySpace

5 maart 2024

Deel, een alles-in-één HR- en Payroll platform, kondigt vandaag de overname aan van PaySpace. Dit is een van de grotere overnames van Deel tot nu toe. PaySpace beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in payroll-technologie en levert payroll-systemen en HR-diensten aan meer dan 14.000 klanten in 44 landen in Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Met haar omvang, expertise en payroll-technologie biedt PaySpace een uitstekende schaal en bereik. Onder de klanten bevinden zich multinationals uit diverse sectoren, waaronder Heineken, Deloitte, Volvo, Coca-Cola Beverages en Puma

Altijd en overal beschikbaar

Door de overname van PaySpace wordt Deel de eerste wereldwijde payroll & Employer of Record (EOR) aanbieder met haar eigen full-stack payroll engine. Dit geheel gelokaliseerd in vijftig landen en geïntegreerd in Deel’s product suite. Hiermee verhoogt Deel de kwaliteit van haar platform en biedt het haar klanten als enige in de markt één dashboard met een gebruiksvriendelijke interface voor het beheren van hun wereldwijde teams. Hiermee krijgen bedrijven meer controle en blijven ze gemakkelijk up-to-date over lokale wet- en regelgeving die belangrijk zijn voor hun werknemers. Ook worden processen efficiënter, payroll-cycli sneller, en kunnen ze op elk gewenst moment wijzigingen aanbrengen in hun payroll.

Dankzij de eerdere overname van PayGroup, een vooraanstaande payroll-aanbieder in APAC, beschikt Deel nu over de complete HR-stack: entiteiten, lokale teams (juridisch, HR, payroll) en lokale payroll-systemen verspreid over zes continenten. De ambitie van Deel voor de komende vier jaar is om 100 landen te bedienen met eigen payroll-systemen. Deze overname is een belangrijke stap in die richting.

Enkelvoudig systeem in de cloud

De eigen technologie van PaySpace is een cloud-native framework ontworpen als één systeem. Het platform maakt eenvoudige configuratie mogelijk om extra landen toe te voegen via lokalisatie. Normaal gesproken kosten deze lokalisatieprojecten jaren om te voltooien, maar met de innovatieve technologie van PaySpace kan lokaliseren aanzienlijk sneller dan bij elke andere payroll-provider.

$500 mln annual recurring revenue

Ook kondigt Deel vandaag aan dat het bedrijf meer dan 500 miljoen dollar annual recurring revenue heeft gerealiseerd, buiten deze overname om. In minder dan vijf jaar is het bedrijf gegroeid naar 3.000 werknemers in meer dan 100 landen. Daarnaast is Deel al anderhalf jaar EBITDA-positief.

Medeoprichter en CEO van Deel, Alex Bouaziz: “Global payroll is uitdagend om goed te doen, maar ook van essentieel belang. Als bedrijf wil je de zekerheid dat je je teams op tijd en volgens de juiste regelgeving kunt betalen, waar ook ter wereld. Het payroll-systeem van PaySpace biedt expertise en brede dekking, met name in Afrika en het Midden-Oosten. Gecombineerd met PayGroup’s aanwezigheid in APAC, geeft dit onze klanten het bereik dat ze nodig hebben om hun bedrijf wereldwijd te laten groeien. Onze langetermijnvisie is om het meest uitgebreide payrollsysteem ter wereld te worden.”

Clyde van Wyk, directeur van PaySpace, licht toe: “Net als PaySpace streeft Deel ernaar haar aanbod te ontwikkelen door middel van disruptie. We zijn begonnen met het moderniseren van de payroll-industrie, die gebukt ging onder handmatige processen en strenge wet- en regelgevings. Vergelijkbaar met hoe Deel een revolutie teweeg heeft gebracht op het gebied van wereldwijde werving en selectie. Deze overname brengt toonaangevende diensten op het gebied van werkgelegenheid en expertise in payroll samen, waardoor er een uniek en krachtig klantenaanbod ontstaat met ongeëvenaarde automatisering, flexibiliteit en schaalbaarheid.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This