Gentse serie-ondernemers lanceren SalesTech start-up Dealside

1 maart 2024

Serie-ondernemers Lorenz Bogaert en Nicolas Van Eenaeme (o.a. Netlog, Twoo, Delta en Realo) en Nicolas Christiaen (oprichter van Cashforce), slaan de handen in elkaar en lanceren vandaag een nieuwe start-up, Dealside. Dealside ontwikkelt een AI-assistent die B2B sales professionals bijstaat met slimme inzichten en proactieve opvolging. De copiloot is volledig geïntegreerd met de bestaande tools, zoals HubSpot of Salesforce. 

Dealside is de nieuwste telg gegroeid vanuit de Gentse start-up studio StarApps. Na een eerste positieve feedbackronde van de markt kunnen geïnteresseerden zich vanaf vandaag inschrijven op een “early access” lijst om zo als eersten toegang krijgen tot de bèta-versie van de copiloot.

70% slapende deals

Tot wel 70% van alle potentiële verkoopleads in een “pipeline” zijn slapend of sluimerend. Vaak is de verkoper deze prospecten uit het oog verloren of heeft hij gewoonweg geen tijd om hen allemaal correct op te volgen. Dankzij de AI-assistent van Dealside zullen sales professionals voorbereid zijn op elk klantcontact. Zo worden de volgende stappen van een verkoopdeal automatisch bepaald en krijgen de sales professionals ondersteuning bij de tijdige uitvoering ervan.

Internationale ambities

Aan het hoofd van Dealside staan drie ervaren ondernemers uit Gent. Nicolas Christiaen, CEO, richtte FinTech onderneming Cashforce op, die hij in 2022 verkocht aan Duits betaalplatform TIS. Xander Berkein, CTO, was dan weer Team Lead bij de Gentse Techparel Deliverect. Lander T’Kindt, CPO, was eerder actief binnen de start-up studio StarApps zelf, waar hij meerdere venture ideeën valideerde en bedrijven zoals Realo en Introw hielp doorgroeien.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This