Europese securityspecialist Filigran haalt 15 miljoen euro op in financieringsronde

1 maart 2024

Het Europese cybertechbedrijf Filigran heeft aangekondigd dat het 15 miljoen euro heeft opgehaald in een Serie A financieringsronde. Deze ronde werd geleid door venture capital bedrijf Accel. Bestaande investeerders Moonfire Ventures en Motier Ventures namen ook deel aan deze ronde.

Opgericht in Frankrijk in oktober 2022 door Samuel Hassine en Julien Richard, ontwikkelt Filigran een open source-platform voor het beheren van dreigingsinformatie. Het platform wordt wereldwijd al gebruikt door meer dan 4200 organisaties.

De Franse startup stelt bedrijven in staat om dreigingsinformatie te benutten, zodat zij beter prioriteit kunnen geven aan waarschuwingen, dreigingen kunnen onderzoeken en hun bestaande cybersecurity-infrastructuur kunnen verbeteren. Dankzij het open source-karakter verlaagt Filigran de drempels voor de adoptie van threat-informatie en maakt het gebruik van de open source community om een netwerk te creëren van bedrijven, overheden en onderzoekers die bijdragen aan dreigingsinformatie en andere cyberdata.

Met de financiering wil Filigran zijn wereldwijde expansie en productontwikkeling versnellen. Komend jaar al het bedrijf daarom kantoren openen in de Verenigde Staten en Australië om de adoptie van Filigran’s oplossingen door organisaties in Noord-Amerika en Azië te versnellen. Het bedrijf zal verder zijn XTM-portfolio verder uitbreiden met OpenCTI (een platform voor dreigingsinformatie), OpenBAS (een platform voor het simuleren van aanvallen dat gebruikmaakt van OpenCTI’s dreigingsinformatie) en een nieuwe XTM-oplossing. Daarnaast zal Filigran met de ontvangen investering zijn teams op het gebied van Big Data en AI uitbreiden.

Samuel Hassine, CEO van Filigran, benadrukt het belang van deze financieringsronden: “In een moeilijke omgeving voor het werven van fondsen in de techsector, toont het voltooien van twee significante financieringsronden in minder dan een jaar Filigran’s vermogen om een sterk platform te ontwikkelen en uit te voeren voor het anticiperen op en analyseren van cyberdreigingen. Deze Serie A zal ons in staat stellen om de ontwikkeling van ons XTM-portfolio te versnellen en het bedrijf uit te breiden. Met een sterke internationale focus en een open-source visie op de toekomst van cybertech, hebben we de middelen om onze missie sneller te bereiken.”

Onder de klanten van Filigran bevinden zich wereldwijde bedrijven zoals Marriott, Thales, Hermès, Airbus, Novartis, Bouygues Telecom, evenals publieke instanties waaronder het NYC Cyber Command, de FBI, de Europese Commissie, ENISA, en de Nederlandse politie. Filigran heeft een sterk ecosysteem van partners opgebouwd, waaronder Deloitte, Orange Cyberdefense, Deepwatch, Arctic Wolf, Atos, Wavestone en Intrinsec.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This