KTA Brugge kiest voor stabiele dedicated glasvezelverbinding in kader van digitale transformatie en nieuwe opleidingen

29 februari 2024

Het KTA Brugge heeft een strategisch partnerschap gesloten met Eurofiber, leverancier van zakelijke glasvezelverbindingen, om de digitale infrastructuur te versterken. De school is een voorloper in het aanbieden van nieuwe opleidingen die inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en vragen om meer robuuste internetverbindingen. Zo bleek de bestaande gedeelde glasvezelverbinding van 1 Gbps onvoldoende betrouwbaar voor de recent aangeboden esports en gaming opleiding, waarbij hoge bandbreedte en minimale latency cruciaal zijn. Dankzij de overstap naar een stabiele, dedicated glasvezelverbinding van 2 Gbps, verlopen updates vandaag veel sneller en werken games efficiënter.     

De nieuwe esports- en gaming opleiding omvat niet alleen de technische aspecten maar bevat ook een educatieve dimensie. Zo neemt KTA Brugge leerlingen mee in de voorwaarden die nodig zijn voor gaming en esports. Betrouwbaarheid en prestaties moeten daarvoor hand in hand gaan. Verder werken ook professionele streamers mee in het project, die tevens juridisch advies verstrekken in het kader van esports en internetwijsheid.

“De nauwe samenwerking tussen onze vaste IT-partner The Rent Company, IT-beheerder en Eurofiber heeft het succes van het project sterk bepaald. Eurofiber kon hierdoor perfect inspelen op onze noden als school en die van onze leerlingen. Esports en gaming is een nieuwe opleiding waarin enorm veel data wordt gebruikt en vlotte up- en downloads noodzakelijk zijn. Een stabiele verbinding met een lage wachttijd (latency) is van enorm belang om zo weinig mogelijk vertraging op te lopen. De dedicated glasvezelverbinding van Eurofiber heeft een aanzienlijke impuls gegeven aan onze digitale transformatie,” licht Liesbeth Last, leerkracht e-sports bij KTA Brugge toe.

“Het KTA Brugge is een pionier in het aanbieden van nieuwe, innovatieve opleidingen. Wij geloven in de kracht van het aanleren van nieuwe technologische vaardigheden om jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Door onze uitgebreide expertise in het voorzien van onderwijsinstellingen in stabiele en snelle dedicated glasvezelverbindingen, kunnen we perfect inspelen op hun specifieke noden. We ondersteunen KTA Brugge graag bij het bevorderen van educatieve en technologische vooruitgang,” vertelt Hans Witdouck, Managing Director Eurofiber België.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This