Dell Technologies Telecom-oplossingen versnellen network cloudtransformatie

22 februari 2024

Dell Technologies kondigt nieuwe oplossingen aan om communications service providers (CSP’s) te helpen met het faciliteren van de transformatie van network cloud en -bedrijfsactiviteiten, zodat ze rendabeler en flexibeler kunnen werken met behoud van de betrouwbaarheid van het netwerk.

Dell gebruikt zijn jarenlange ervaring in digitale transformatie en diepgaande partnerships om telecomoplossingen te ontwerpen die risico’s verminderen. Hierdoor kunnen CSP’s de implementatie vereenvoudigen, de activiteiten automatiseren en de ondersteuning en het levenscyclusbeheer van gedesaggregeerde network cloudinfrastructuur vereenvoudigen.

“De eerste stap in network cloudtransformatie is het installeren van het cloudinfrastructuurplatform, zowel architecturaal als operationeel”, zegt Dennis Hoffman, senior vice president and general manager, Telecom Systems Business bij Dell Technologies. “Een team is nodig om de mensen, processen en technologische aspecten van deze programma’s met succes aan te pakken. Wij leveren niet alleen onze technologie aan onze ecosysteem partnerships met communication service providers wereldwijd, maar ook onze jarenlange ervaring met cloudtransformatie.”

Dell Telecom Infrastructure Automation Suite versnelt network cloudtransformatie

CSP’s integreren een breed ecosysteem van technologieën om open, cloud-native netwerken te bouwen. Daarom moet het eenvoudig zijn om infrastructuur van meerdere leveranciers te implementeren en beheren, ongeacht de geografische locatie en zonder de betrouwbaarheid van het netwerk in gevaar te brengen of de kosten te verhogen. 

Dell kondigt de Dell Telecom Infrastructure Automation Suite aan, software die is ontworpen om de orkestratie en het levenscyclusbeheer van multi-vendor, network cloudinfrastructuur op schaal te automatiseren. De Automation Suite, gebaseerd op open standaarden en API’s, integreert naadloos in het netwerk en biedt CSP’s flexibiliteit om de infrastructuur van hun keuze te implementeren en te beheren in gedistribueerde multi-vendor omgevingen.

De Automation Suite biedt: 

  • Dagen of weken besparing op configuratie en provisioning, door gebruik te maken van declaratieve automatisering. Dit vereenvoudigt serverconfiguraties en de implementatie van software.
  • Infrastructuur discovery en automatisering tot in de infrastructuurlaag van het netwerk, met open API’s en diensten van Dell om de integratie met telecom business support systems (BSS) en operations support systems (OSS) te ondersteunen.
  • Uitgebreide telemetrie over de temperatuur van apparatuur, CPU- en geheugengebruik, om AI-activiteiten te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen over netwerkactiviteiten.
  • Proactieve, voorspellende ondersteuning met gespecialiseerde inzichten van een speciaal in telecom getraind team. En nieuwe diensten om op maat gemaakte blauwdrukken te ontwerpen en te bouwen die zijn afgestemd op de unieke eisen van een klant. 

“Er zijn steeds meer cloudified netwerken, terwijl tegelijkertijd de complexiteit van het netwerkecosysteem toeneemt”, zegt Anthony Goonetilleke, group president of technology and head of strategy, Amdocs. “Amdocs Service Management and Orchestration vereenvoudigt de complexiteit van een groeiend aantal leveranciers en is vooraf geïntegreerd met de Dell Telecom Infrastructure Automation Suite om zero-touch implementatie van het RAN te bieden, waardoor klanten hun gedesaggregeerde netwerken betrouwbaar op schaal kunnen implementeren en beheren.”

Dell Telecom Infrastructure Block portfolio voegt nieuwe mogelijkheden toe, ondersteunt de implementatie van Globe Telecom’s network cloud

Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat is een hardware- en softwareoplossing die beschikbaar is met wereldwijde diensten van Dell. De oplossing maakt gebruik van Dell servers, zoals Dell PowerEdge XR8000 met Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes, om het ontwerp, de implementatie en het levenscyclusbeheer van telecomclouds te vereenvoudigen. De verbeteringen omvatten:

  • Ondersteuning voor 5G core workloads die draaien aan de edge. Dit bouwt voort op bestaande ondersteuning voor 5G core en RAN workloads, zodat CSP’s een gevalideerd, consistent cloudplatform kunnen implementeren, van de kern tot de edge van het netwerk.
  • Integraties met de Dell Telecom Infrastructure Automation Suite , dat een framework voor infrastructuur management en -orkestratie biedt om multi-vendor omgevingen te ondersteunen.
  • Dell Technologies Certification on Infrastructure Blocks , om 5G Core, OSS, BSS en open RAN-workloads te testen en certificeren voor Dell Telecom Infrastructure Blocks in het Dell Open Telecom Ecosystem Lab. De certificering bevestigt dat de software en workloads van verschillende partners – te beginnen met 6D Technologies, Amdocs, Casa Systems, Expeto en MATRIXX Software – zullen worden ondersteund op Dell Telecom Infrastructure Blocks.

Om een telecomcloud te implementeren in een multi-vendor netwerk, werkte Globe samen met Dell. Ze gebruikten Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat om hun implementatietijd te verbeteren, de efficiëntie van netwerkactiviteiten te verhogen en snellere validatie te bieden van hardware- en softwarecompatibiliteit. Dell werkte samen met Amdocs in het Dell Open Telecom Ecosystem Lab en gebruikte Dell PowerEdge servers met Intel processoren om Amdocs Policy beheersoftware te valideren op Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat. 

“We bouwen een open, cloud-native netwerk met meerdere leveranciers, zodat we onze klanten de beste netwerkervaring kunnen bieden”, zegt James Lim, vice president, core network planning, engineering and implementation bij Globe. “Het testen en integreren van verschillende leveranciers vraagt te veel van onze tijd en ons budget. Daarom werken we nu samen met Dell Telecom Infrastructure Blocks om de validatie en het testen voor ons te doen, zodat wij ons kunnen richten op hoe we ons moderne netwerk kunnen gebruiken om diensten en voordelen voor onze klanten te bieden.”

Beschikbaarheid

  • Dell Telecom Infrastructure Automation Suite zal wereldwijd beschikbaar zijn in april 2024.
  • Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat-verbeteringen zullen wereldwijd beschikbaar zijn in april 2024.
  • Dell Technologies Certification on Infrastructure Blocks is wereldwijd beschikbaar vanaf vandaag.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This