Rapport van Red Hat: Technische schuld grootste rem voor digitale transformatie bij EMEA bedrijven

22 februari 2024

Meer dan één EMEA bedrijf op de vier (28% van alle respondenten) wordt gehinderd in haar digitale transformatie door de technische schuld die het in het verleden heeft opgebouwd, aldus het Global Customer Tech Trends rapport van Red Hat. Wat blijkt uit het rapport: het tekort aan de juiste vaardigheden blijft een rem voor de digitale transformatie bij bedrijven in EMEA. Iets minder dan een kwart van de respondenten geeft aan (24%) de juiste mensen niet te vinden. 

On premise on top

Het onderzoek polste eveneens naar het cloudgebruik bij IT-managers in EMEA. Van de eigen apps (dus niet SaaS) is 47% on premise, 40% in een hybride cloudomgeving, en slechts 12% in de publieke cloud. De respondenten gaven aan voor on premise te kiezen omwille van data privacy en veiligheid, terwijl de publieke cloud vaker de voorkeur genoot wanneer naar kosten en technologievoorkeur werd gekeken. Andere interessante vaststelling: zo’n 40% van alle respondenten heeft zijn workloads in containers. Wereldwijd wordt een grote toename van het gebruik van containers verwacht in 2024.

Efficiëntie en veiligheid

Wanneer budget wordt uitgegeven, ligt de investeringsprioriteit voor IT-Managers bij het beheer van de cloud (62%), het datacenter consolideren (35%) en de cloudkosten optimaliseren (32%). Hiermee hopen ze de organisatie veiliger en efficiënter te maken. Bijna de helft (43%) van de IT-managers in EMEA geeft aan te investeren om betere security en bescherming van de gegevens te bekomen. Nog eens vier op de tien (42%) hoopt op doeltreffendere bedrijfsprocessen.

Netwerkbeveiliging

Het onderzoek polste bij EMEA IT-leiders ten laatste ook naar de investeringsvoorkeuren op vlak van veiligheid. Netwerkbeveiliging (36%) blijkt de grootste financiële prioriteit, gevolgd door threat intelligence, detection en response (35%) en het beheer van kwetsbaarheden (30%). 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This