Mendix benoemt Nederlander Raymond Kok tot CEO

14 februari 2024

Mendix, een Siemens-onderdeel en wereldwijd leider op het gebied van low-code softwareontwikkeling, heeft Nederlander Raymond Kok tot CEO benoemd. Kok komt van Siemens Digital Industries, waar hij Senior Vice President was van de ontwikkeling van het Siemens Xcelerator-platform.

Tijdens zijn 22-jarige carrière bij Siemens heeft Kok diverse belangrijke managementfuncties vervuld. Hij heeft onder andere de Software-as-a-Service transitie begeleid en leidde de Industrial IoT platformdivisie en de integratie daarvan met digitale productie. Ook heeft hij de unified services voor Siemens Xcelerator opgezet. Kok volgt Tim Srock op, die onlangs besloot om terug te treden als CEO van Mendix.

Raymond Kok

Kok is al vele jaren enthousiast over het low-code platform. Bij Siemens was hij een van de early adopters van deze technologie en specifiek van Mendix. Hij nam deel aan de eerste gesprekken tussen de twee organisaties, die uiteindelijk resulteerden in de overname van Mendix door Siemens Digital Industries, in 2018.

“Het basisprincipe van Mendix – het overbruggen van de kloof tussen business, software en IT – is nog net zo belangrijk als bijna 20 jaar geleden, toen Mendix werd opgericht. Zorgen dat de business en IT gedurende de gehele softwareontwikkelings-levenscyclus binnen hetzelfde platform met elkaar kunnen samenwerken, is een belangrijk onderscheidend aspect van Mendix. De digitalisering van elke onderneming vereist wendbaarheid, snelheid en toegang tot de beste technologie in alle deelnemende organisaties. Als marktleider op het gebied van enterprise low-code is Mendix hier absoluut een belangrijk onderdeel van”, zegt Raymond Kok.

Productiviteit is misschien niet een kreet die je snel als de kop van een artikel zult zien, maar het is wel cruciaal. De basis van digitalisering in iedere organisatie is mensen helpen om productiever te zijn. Productiviteit betekent dat mensen niet vastzitten aan repetitief werk dat weinig toegevoegde waarde biedt en aan ouderwetse besluitvormingsprocessen. Het betekent dat ze niet telkens dezelfde problemen moeten oplossen. In een productieve onderneming, waar business en IT met elkaar samenwerken, is ruimte voor creatief denken en innovatie en om ambitieuze digitale innovatiedoelen te verwezenlijken. Software bouwen met Mendix verhoogt de productiviteit van elke onderneming en legt de focus op innovatie.”

Als early adopter van low-code is Kok enthousiast over de ontwikkeling van deze technologie. Organisaties erkennen niet alleen de standalone mogelijkheden van Mendix’ krachtige enterprise low-code platform, maar ook het potentieel ervan om echt het hart van de organisatie te worden, dat alle technologieën, applicaties en datasilo’s ondersteunt en bij elkaar brengt. Mendix heeft zijn waarde bewezen in tal van sectoren, zowel industriële als niet-industriële. Vooral klanten in sterk gereguleerde sectoren, zoals financiële dienstverlening en de publieke sector zijn succesvol met Mendix, deels dankzij de sterke governance-mogelijkheden.

Kok’s uitgebreide ervaring zal helpen om Mendix’ positie te verstevigen als hét low-code platform voor het oplossen van complexe uitdagingen in enterprise softwareontwikkeling. Hij zal ook zorgen voor een goede integratie van Mendix met de rest van Siemens’ softwareportfolio, betere integratie en connectiviteit met de andere technologieën in het Siemens Xcelerator-platform en klanten helpen om optimaal te profiteren van deze synergie. Klanten profiteren al van de cohesie en kracht van het Mendix-ecosysteem, waaronder integratie met een groeiend aantal AWS-services en industrie-specifieke maatwerkoplossingen van ISV’s.

Kok zal in zijn nieuwe rol de mentaliteit van innovatie en ondernemerschap uitdragen die Mendix onderscheidt van de concurrentie:

“Nu ik deel uitmaak van het team, kan ik met trots zeggen dat we dit ‘Mendix Blue’ noemen: moedig zijn en gedurfde beslissingen nemen, geen beperkingen accepteren in ons streven naar innovatie die verder gaat dan traditionele processen, verschillen koesteren en de lat hoog leggen. Dat is de filosofie van Mendix. Ik ben vastbesloten om die uit te dragen en te laten groeien, samen met onze getalenteerde mensen over de hele wereld.”

Kok besluit: “Het Mendix-team werkt voortdurend aan het verbeteren van het low-code platform voor het bouwen van impactvolle digitale oplossingen. Onze klanten gebruiken dit platform om sneller betere software te bouwen en hun ideeën om te zetten in resultaten. Ik ben altijd van mening geweest dat Mendix een unieke visie op enterprise software heeft. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en groei van die visie.”

Raymond Kok komt uit Nederland en woont inmiddels 20 jaar met zijn gezin in Orange County, Californië, in de VS. Samen met het C-suite team van Mendix in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Europa, is Kok ervan overtuigd dat het bedrijf aan het begin staat van een volgende groeifase.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This