Check Point maakt financiële resultaten bekend en sluit 2023 af met een omzetgroei van 4% ten opzichte van 2022

7 februari 2024

Check Point Software Technologies heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2023. Check Point Software sluit het jaar af met een sterk kwartaal en een non-GAAP EPS-groei van 14 procent over het hele jaar, de hoogste groei in meer dan tien jaar. 

Vierde kwartaal 2023

Gil Shwed
 • Totale inkomsten: $664 miljoen, een stijging van 4 procent op jaarbasis
 • Inkomsten uit beveiligingsabonnementen: $266 miljoen, een stijging van 15 procent op jaarbasis
 • Uitgestelde inkomsten: 1.908 miljoen dollar, een stijging van 2 procent ten opzichte van vorig jaar 
 • Bedrijfsresultaat volgens GAAP (Generally Accepted Accounting Principles): 252 miljoen dollar, oftewel 38 procent van de inkomsten
 • Niet-GAAP bedrijfsresultaat: $309 miljoen, oftewel 47 procent van de inkomsten
 • GAAP EPS: $2,15, een daling van 2 procent ten opzichte van vorig jaar
 • Niet-GAAP EPS: $2,57, een stijging van 5 procent op jaarbasis

“We hebben het jaar afgesloten met een sterk kwartaal, met een non-GAAP EPS-groei van 14 procent over het hele jaar, de hoogste groei in meer dan tien jaar. Dit werd aangevuld met een non-GAAP operationele marge van 45 procent, een van de hoogste van alle beursgenoteerde bedrijven. Ons toonaangevende AI-gedreven en cloud-gebaseerd Infinity-beveiligingsplatform versterkte onze 15 procent groei in inkomsten uit beveiligingsabonnementen voor het kwartaal. Onze R&D-organisatie blijft toonaangevende dreigingspreventiecijfers en innovatieve AI-technologieën leveren. Terwijl onze salesforce een ommekeer in klantbetrokkenheid bewerkstelligde en in het vierde kwartaal een dubbelcijferige groei in nieuwe business realiseerde,” aldus Gil Shwed, oprichter en CEO van Check Point Software.

Volledig jaar 2023

 • Totale inkomsten: $2.415 miljoen, een stijging van 4 procent op jaarbasis
 • Inkomsten uit beveiligingsabonnementen: $981 miljoen, een stijging van 14 procent op jaarbasis
 • GAAP EPS: $7,10, een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar
 • Niet-GAAP EPS: $8,42, een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar

“In 2023 heeft Check Point als bedrijf de mijlpaal van 30 jaar bereikt. We hebben 30 jaar groei geleverd en hebben recordhoogtes bereikt in bijna elke parameter van het jaar. We hebben een ongelooflijk sterk beveiligingsplatform met een supersterk team over de hele wereld en bewezen uitvoering. Ik voel dat het voor mij het juiste moment is om me te richten op de evolutie van Check Point en de volgende fase. Ik ben van plan om de rol van Executive Chairman op me te nemen en de toekomst van Check Point en de cybersecuritymarkt in kaart te brengen. We zijn het opvolgingsproces aan het opstarten om een nieuwe CEO aan te nemen, en zodra dit is afgerond zal ik overgaan naar mijn nieuwe functie als Executive Chairman. Ik ben verheugd om 2024 in te gaan met een geweldige technologie pipeline en een volledig gemotiveerd wereldwijd team dat klaar is om een mooie en veilige toekomst te bieden aan onze klanten,” concludeert Gil.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This