Onderzoek: veel werknemers ontevreden over verouderde technologie op de werkplek

22 januari 2024

Er bestaat een kloof tussen wat werknemers verwachten op het gebied van technologie op de werkplek en wat werkgevers op dit moment bieden. Dat blijkt uit recent onderzoek van Ricoh, dat werd uitgevoerd door Opinium. Uit het onderzoek blijkt dat 36% vindt dat hun werkgever achterloopt bij het invoeren van technologie die voordelen biedt in het dagelijks werk.

Bijna één op de drie werknemers (32%) meldt dat de middelen voor werken op afstand niet toereikend zijn, en dat dit hun productiviteit beïnvloedt. Meer dan de helft (57%) geeft aan dat ze vastlopen door een veelvoud aan administratieve taken. Bovendien vindt slechts 64% van de werknemers dat hun werkgever voldoende technologie biedt om hun werk goed te doen – een gemiste kans. Meer dan de helft (67%) van de werknemers vindt dat ze meer waarde aan hun bedrijf kunnen leveren als ze over de juiste tools en technologieën beschikken.

Bedrijven doen er goed aan om te zoeken naar tools voor procesautomatisering en het verbeteren van de werkomgeving. Zo kunnen ze de samenwerking verbeteren en terugkerende werkprocessen en taken stroomlijnen. Zodat werknemers hun werk optimaal kunnen doen. Door de nieuwste technologie te implementeren zijn werknemers minder tijd kwijt aan administratieve taken, en kunnen zij zich richten op activiteiten waar ze in uitblinken. Denk bij nieuwe technologieën aan o.a. Workplace Management Platforms, AV-oplossingen en enterprise content management.

Werkgevers lopen het risico om werknemers te verliezen als ze deze uitdaging niet aanpakken in 2024. Zij zoeken mogelijk een andere baan die beter aan hun behoeften voldoet. Meer dan een op de drie (35%) werknemers noemde de arbeidsomstandigheden en hun werkervaring als reden om een andere baan te zoeken. Terwijl bijna een vijfde (19%) van de werknemers de kwaliteit van de technologische software en technologische apparaten noemde als belangrijkste reden om van baan te wisselen.

Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs bij Ricoh, vertelt: “Met het oog op de toekomst is het noodzakelijk dat organisaties hun technologieaanbod afstemmen op de behoeften van hun werknemers. Technologie geldt hierbij als middel en niet als doel op zich. De inzet van technologie leidt namelijk niet automatisch tot een betere gebruikerservaring. Het is hierbij zaak om voldoende aandacht te besteden aan adoptie en verandermanagement. Betrek je medewerkers zodat zij de nieuwe technologie graag en op de juiste manier gebruiken.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This