Legrand versterkt datacenterprogramma met overname van ZPE Systems

18 januari 2024

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

ZPE Systems is gespecialiseerd in het ontwerpen van veilige en wat men noemt ‘resilient’ datacenterinfrastructuren. De onderneming ontwikkelt daartoe onder andere service routers, sensoren en seriële console servers. Deze technologieën zijn belangrijk voor het faciliteren van externe controle en toegang tot de infrastructuur, inclusief edge-omgevingen en datacenters zelf.

Het Californische bedrijf zal functioneren als een aparte bedrijfseenheid binnen Legrand’s Data, Power, en Control (DPC)-divisie. Overeenkomstig de voorwaarden van de overname zal medeoprichter Arnaldo Zimmermann als Vice President en General Manager aan het hoofd van ZPE Systems blijven staan en rechtstreeks rapporteren aan Brian DiBella, President van Legrand’s DPC Divisie.

Voor Legrand is de snelgroeiende en lucratieve sector van datacenter- en edgebeheerinfrastructuren een belangrijke focus. Het Franse bedrijf verwacht dat deze markt sneller zal groeien door de introductie van kunstmatige intelligentie en de toenemende behoeften aan operationele technologie. De infrastructuuroplossingen van ZPE Systems passen daar goed bij en worden door Legrand gezien als essentieel om te voldoen aan de complexe eisen van edge-infrastructuren en datacenters.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This