Red Hat Developer Hub nu beschikbaar

17 januari 2024

Red Hat maakt bekend dat het intern ontwikkelaarsplatform (internal developer platform, IDP) Red Hat Developer Hub vanaf vandaag beschikbaar is. De tool is gebaseerd op het open source project Backstage. Developer Hub bevat een zelfbedieningsportaal, gestandaardiseerde software templates, dynamisch beheer van plugins, rolgebaseerd autorisatiebeheer en premium ondersteuning. Dankzij de oplossing kunnen organisaties de uitdagingen van DevOps makkelijker overwinnen en antwoorden vinden voor de complexiteit, het tekort aan standaardisatie en de mentale belasting. 

Met Red Hat Developer Hub kunnen teams sneller en consistent overgaan van ontwikkeling naar productie, en dit op eender welk platform. Developer Hub is volledig geïntegreerd met Red Hat OpenShift voor organisaties die hun operaties standaardiseren in de open, hybride cloud. De oplossing versnelt innovaties zoals artificiële intelligentie en cloud-native applicatie-architecturen. 

Complexiteit beheren om de ontwikkeling van apps te versnellen

Volgens IDC zullen de uitgaven voor digitale technologieën in 2024 7 keer sneller groeien dan de economie. Bedrijven staan dus onder druk om nieuwe opportuniteiten te zoeken met digitale producten, diensten en ervaringen. Tegelijkertijd kampen IT-teams door de grotere complexiteit in IT vaak met een tekort aan middelen, ervaring, architectuur en veiligheid. 

Eén portaal en gestandaardiseerde templates om software sneller te leveren

Red Hat Developer Hub biedt een zelfbedieningsportaal aan dat alle informatie bevat voor de developers, zoals toegang tot consoles, een softwarecatalogus en documentatie. Dat portaal is niet alleen makkelijker te beheren, ook voor nieuwe teamleden is het eenvoudiger om de informatie te vinden die ze zoeken. 

Daarnaast biedt Red Hat ook gestandaardiseerde software templates aan. Met slechts één klik kunnen developers alles vinden wat ze zoeken, van voorbeelden van hoe het moet tot vooraf gebouwde componenten gemaakt door platform engineering teams

Dynamisch beheer van plugins

Red Hat Developer Hub bevat dezelfde pluginarchitectuur als het Backstage project, waardoor gebruikers makkelijk nieuwe functionaliteiten kunnen inbouwen in hun eigen gereedschapskist.  Dankzij de optie om plugins dynamisch te beheren kunnen IT-ers snel, makkelijk en zonder downtime plugins installeren, updaten en verwijderen. Bovendien heeft Red Hat een aantal plugins ontwikkeld op basis van de feedback van haar gebruikers, en ze teruggegeven aan de Backstage gemeenschap

Shift security left 

Security is meer dan code alleen. Het omvat ook mensen, processen en tools. Om vertrouwen en transparantie in te bouwen tijdens de softwareontwikkeling moet vanaf het begin voorrang worden gegeven aan beveiligingsmaatregelen in elk van deze vectoren. 

Red Hat Developer Hub standaardiseert en vergemakkelijkt het toegangsbeheer met rolgebaseerde autorisatiebeheer (Role Based Access Control, RBAC). Die is vanaf vandaag beschikbaar met een nieuwe plugin. Met deze nieuwe plugin kunnen beheerders en projectleiders gebruikers beheren op basis van hun rol binnen een team. De plugin kan worden verbonden met de authenticatietool van het bedrijf. 

Red Hat Developer Hub is ook volledig geïntegreerd met Red Hat Trusted Software Supply Chain, een veiligheidsoplossing voor de distributieketen. Red Hat Trusted Application Pipelines, Red Hat Trusted Analyzer en Red Hat Trusted Artifact Signer zijn dan weer te zien in preview. Ze zullen later in het kwartaal beschikbaar zijn. 

Red Hat Developer Hub is nu algemeen beschikbaar met volledige ondersteuning. Meer informatie is hier te vinden.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This