IB Data gaat groei versnellen met investering van Brink Software en ECFG

8 januari 2024

Brink Software en ECFG (via haar investeringsfonds ECFG Ventures III) investeren samen in de volgende groeifase van IB Data. Dat is de Belgische marktleider in het leveren van product- en prijsinformatie van bouwproducten. Voor Brink Software voegt de IB database, met informatie over ruim 250 assortimenten, belangrijke waarde toe aan de calculatieprogramma’s voor de bouw-, infra-, installatietechniek- en vastgoedsector. ECFG is als investeerder gespecialiseerd in het begeleiden en financieren van innovatieve bedrijven in de scale-up fase. Beide bedrijven krijgen via hun investering een substantieel (minderheids)belang in IB Data.

Toegang tot actuele product- en prijsinformatie

Brink Software heeft in 2022 de Ibis Artikelen Service geïntroduceerd, waarmee actuele product- en/of prijsinformatie van leveranciers met één druk op de knop toegankelijk is voor elke calculator en werkvoorbereider. Zo kunnen zij sneller producten kiezen en alternatieven vergelijken en daardoor efficiënter en nauwkeuriger calculeren. Deze ‘Ibis Artikelen Service’ is gebaseerd op de database van IB Data. “Brink Software en IB Data vullen elkaar naadloos aan, omdat wij de marktleider zijn op het gebied van calculatiesoftware, waarin veel product- en prijsinformatie wordt gebruikt”, zegt Erik Deiman, directeur van Brink Software. “Verder merken wij dat de toegang tot actuele product- en prijsinformatie steeds belangrijker wordt, door bijvoorbeeld de sterk fluctuerende prijzen en de behoefte aan inzage in de levertijden van producten.”

Duurzaamheidsinformatie

Door toenemende regelgeving, zoals op het gebied van duurzaamheid, moeten bouw-, installatie- en infrabedrijven meer informatie gaan delen met hun opdrachtgevers. “Een andere reden voor onze investering in IB Data is de kans die wij zien om de database van IB Data te gaan uitbreiden met informatie over de milieu-impact van producten”, aldus Deiman. “Als een calculator daar in de aanbiedingsfase al over beschikt, kan deze beter duurzamere keuzes maken. Verder is Brink Software al actief in België en zijn er plannen voor de verkoop van onze software in Duitsland, die naadloos aansluiten op de internationale groeiambities van IB Data.”     

Bedrijfsgroei versnellen

ECFG is een investeerder die kansrijke, innovatieve bedrijven met advies, begeleiding, kennis en kapitaal helpt om succesvol verder te groeien. “Wij zien in andere markten, zoals de maakindustrie, al langer de waarde die product- en prijsinformatie kan toevoegen aan de hele waardeketen”, zegt Hans Bloemen, managing director en mede-oprichter van ECFG. “In Nederland is dat voor de installatiesector al beter georganiseerd dan voor de bouw- en infrasector. Door samen met Brink Software te investeren in IB Data denken wij de bedrijfsgroei flink te kunnen versnellen en in lijn daarmee ook de efficiëntie van samenwerken in projecten. Fabrikanten hoeven dan alleen nog maar bij IB Data hun product-, prijs- en duurzaamheidsinformatie te actualiseren.” 

Toegang tot de markt  

IB Data is met Brink Software gaan samenwerken voor de Ibis Artikelen Service, om toegang te krijgen tot eindgebruikers in de bouwsector. “Wij hebben ervaren dat Brink Software net als IB Data, een bedrijf is met een mensgerichte cultuur, waarmee het prettig samenwerken is”, zegt Tim Schillemans, commercieel directeur van IB Data. “Ze hebben veel bouwbedrijven, installateurs en GWW-aannemers als klant, die bij het begroten van hun projecten dagelijks behoefte hebben aan onze actuele product- en prijsinformatie”. “ECFG is voor ons een belangrijke waarde-toevoegende partner, omdat ze ons begeleiden en mede-financieren om de komende jaren op een pragmatische wijze onze groei te versnellen”, zegt Jop Schillemans, algemeen directeur van IB Data.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This