Dassault Systèmes demonstreert tijdens CES 2024 digitale innovaties voor gezondheidszorg

8 januari 2024

Op CES 2024 demonstreert Dassault Systèmes de nieuwste innovaties op het gebied van menselijke virtuele tweelingen. Deze maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Hiermee zet Dassault Systèmes een nieuwe standaard voor precisiegezondheidszorg. Ook laat het Europese technologieconcern baanbrekende ontwikkelingen in medisch onderzoek zien, evenals de mogelijkheden die virtuele tweelingen bieden om de efficiëntie van klinische onderzoeken te versnellen. 

Tientallen jaren van diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk lichaam en AI luiden een nieuw tijdperk in van gepersonaliseerde gezondheidszorg die nauwkeuriger, efficiënter en op maat gemaakt is voor elk individu. Bezoekers van stand 8705 van Dassault Systèmes in LVCC – North Hall kunnen aan de hand van directe interactie met deze technologieën de toekomst van medische innovatie ervaren. Deze ontwikkelingen plaatsen Dassault Systèmes in de voorhoede van de ontwikkelingen van op mensen gerichte virtuele tweelingen.

Bezoekers stappen in een virtuele wereld waar technologie en gezondheidszorg samenkomen. Ze kunnen het hart, de hersenen, de longen, de darmen en de ogen onderzoeken. Ook leren zij hoe een persoonlijke virtuele tweeling kan bepalen wat je eet, hoe je beweegt en nog veel meer. Hiermee toont Dassault Systèmes hoe de Living Heart- en Living Brain-projecten samenwerken om de gezondheid van mensen te verbeteren. Het bedrijf laat ook zien hoe MEDIDATA, een dochteronderneming van Dassault Systèmes, virtuele oplossingen biedt voor klinische proeven die sneller en veiliger zijn. Tot slot verkent het bedrijf de toekomst van gepersonaliseerde voeding met behulp van de innovaties uit de sector van consumentengoederen en detailhandel.

Zelf ontdekken

Bij de stand van Dassault Systèmes ontdekken bezoekers zelf hoe virtuele tweelingen de gezondheidszorg transformeren en innoveren. Ze krijgen inzicht in hoe virtuele tweelingen worden toegepast in verschillende domeinen van de life sciences, zoals cardiologie, neurologie, oncologie, virologie en oogheelkunde. Ze leren hoe virtuele tweelingen traditionele dierproeven overbodig maken en precisiegeneeskunde mogelijk maken in de klinische praktijk.

Het bedrijf toont daarnaast het ENRICHMENT-project. Deze samenwerking met de FDA laat zien hoe virtuele tweelingen klinische onderzoeken veiliger en efficiënter maken door mensen te vervangen als proefpersonen. Bezoekers zien hoe virtuele menselijke tweelingen kunnen bijdragen aan het verlengen van de levensverwachting. Het bedrijf toont dit aan de hand van case studies over de virtuele tweelingbroer van een marathonloper en een gepersonaliseerd dieet op basis van het microbioom van een individu.

3DEXPERIENCE Lab 

Het 3DEXPERIENCE Lab van Dassault Systèmes, een open innovatielab en start-up accelerator, presenteert in een parallelle showcase drie innovatieve start-ups die geleid worden door vrouwen. Deze start-ups zijn te vinden in het Eureka Park van CES. Het gaat om Dotlumen, Flexpenser en Brainsight.AI. Deze start-ups bieden een kijkje in de toekomst, met onder meer virtuele geleidehonden en rijhulptechnologieën voor blinden, duurzaamheidsinnovaties die voedselverspilling tegengaan, en op AI gebaseerde neurologische diagnostiek. Al deze innovaties worden mogelijk gemaakt door virtuele tweelingen.

Daarnaast is er ook nog de sociale robot van Furhat Robotics, een Zweedse start-up die SOLIDWORKS gebruikt via het 3DEXPERIENCE Works for Startups-programma. Het Lab-team zorgt ervoor dat de bezoekers een geweldige ervaring hebben met deze robot.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This